Turquoise Yachts uit Turkije, voorheen Proteksan Turquoise, heeft een naam voor zichzelf gemaakt als vakbekwamen in het creëren van extravagante custom jachten. Het 77 meter lange luxe jacht, gedoopt tot Quantum, ligt in het verlengde daarvan en is gericht op miljardairs die privacy hoog in het vaandel hebben staan zonder concessies te doen aan eersteklas voorzieningen. “Quantum is een jacht waarvan fysica en lichamelijkheid op een vloeiende manier samenkomen,” aldus de Turkse scheepsbouwers.

Quantum is een superjacht met zowel een zoet- als een zoutwater zwembad

Om dit gevaarte leven in te blazen ging Turquoise Yachts een samenwerking aan met Ken Freivokh Design, om hun krachten te bundelen en een ​​sportief exterieur en uniek interieurontwerp af te leveren. Het Turkse bedrijf noemt het ontwerp van het luxe jacht een ‘kwantumsprong’ van alles wat ze eerder hebben gemaakt, vandaar ook de naam Quantum, die wel meer bedrijven opeisen (zoals de welbekende Quantum of Solace). Zelf benoemen ze de opzet van twee zwembaden als meest unieke kenmerk. Naast een regulier zoetwaterzwembad heeft het jacht ook een zoutwaterzwembad, beide boven elkaar gestapeld.

Quantum

De drive-in tenderbaai op het benedendek is gevuld met zeewater en geeft gasten directe toegang tot de zee. Mocht je je afvragen waarom iemand een zoutwaterzwembad in een jacht nodig heeft, het zwembad geeft de gasten de kans om in totale privacy van het zeewater te genieten, weg van van paparazzi. Het jacht richt zich daarmee vooral op Hollywood A-listers, maar laat dat je niet tegenhouden.

Het zeven meter lange zoetwaterzwembad bevindt zich op het hoofddek, grotendeels boven het float-in zwembad op het benedendek, is ontworpen met een zeshoekig gevormd glazen rooster, waardoor zonlicht naar beneden in de strandclub schijnt.

Quantum

Het Quantum-jacht biedt plaats aan maximaal 14 gasten in de zes tweepersoons- of tweepersoonshutten op het hoofddek. Twee van de passagiershutten kunnen volledig worden geopend naar de aangrenzende ruimte om een ​​ruime VIP-suite te creëren.

Genoeg binnenruimte voor tenders waterspeelgoed

De salon op het hoofddek biedt een open ruimte met een roterende zitgroep die ook kan worden omgevormd tot een bioscoop. Elders is er ook een touch-and-go helikopterplatform aan boord naast een privé-jacuzzi voor de master-passagiershut. Quantum beschikt ook over een garage aan stuurboord die plaats biedt aan een grote ‘limousine-tender’, een tender van 10 meter lang of een selectie jetski’s. Whatever floats you boat.