Waterscooters zijn leuk en aardig, maar ondertussen enigszins standaard geworden. Iedere proleet kan op vakantie op Kos zo’n kreng huren voor een aantal euro. Wie echt de show wil stelen kan voor een gepimpte eigen jetski gaan. Maar wie écht in het middelpunt wil staan op de azuurblauwe wateren, kan aankomen sjezen in deze Strand Craft V8 Daytona GT.

Strand Craft V8 Daytona GT knalt over het water

The Strand Craft V8 Daytona GT komt uit de koker van scheepsbouwer Kurt Strand, die meer dan vijf jaar van zijn leven spendeerde aan het creëren van dit waterspeelgoed voor de rijken. Strand Craft heeft het zowel over 575 als 440 pk, afhankelijk van de gekozen uitvoering, gerealiseerd door de 6.2-liter aluminium V8-motor in de opvallende neus van het nautische apparaat.

Waterscooter Daytona GT

De Daytona GT is iets meer dan 5 meter lang, met een breedte van 1,5 meter en weegt 567 kg schoon aan de haak. Uiteraard behoorlijk wat meer dan de doorsnee waterscooter, maar gezien het sportieve uiterlijk en het slanke postuur, dat op maat wordt gemaakt in aluminium of glasvezel, valt het haast niet op. Qua prestaties is er nog weinig losgelaten.

Waterscooter Daytona GT

Eenmaal met je chique Polo-zwembroek op het zadel, zit je achter een 15-inch LED-touchscreen waar je als bestuurder alle motorfuncties op kunt zien en personaliseren. Elders is een premium geluidssysteem geïnstalleerd en koelbox in gemonteerd, om een dagje touren af te sluiten met een welverdiend glas champagne.

Optionele toevoegingen en prijs

De romp van de Strand Craft V8 Daytona bestaat voornamelijk uit koolstofvezel en de rest is afgewerkt met teakhout, maar zoals je kunt zien aan de foto’s zijn er diverse personalisatie opties te overwegen. Over prijzen zijn nog geen woorden vuil gemaakt, maar kan je in de gaten houden op hun website.