De Vinkeveens Plassen zijn dé bouwplaats van enkele van ’s lands duurste woningen. Niet ver verwijderd, aan de Loosdrechtse Plassen, staat deze woning in Breukeleveen. Behoort lang niet tot de duurste, maar onderschat deze onder architectuur ontworpen villa niet. Naast de weelderige uitzichten, is het direct gelegen aan de plassen, heeft het hardhouten terrassen, (aanleg)steigers en een botenhelling. Perfect voor kapitaalkrachtige waterrotten dus.

Vrijstaande villa aan de vijfde plas van de Loosdrechtse Plassen

De villa is in 2003 gebouwd, en is ontworpen door H en E Architecten. Dat Hilversumse bureau maakte een zorgvuldige selectie materialen om ervoor te zorgen dat het huis zo goed als onderhoudsvrij is. Het ontwerp heeft zichtlijnen naar het water vanuit alle kamers. Mede daardoor kan er veel natuurlijk daglicht naar binnen treden.

Het aan huis gekoppelde botenhuis, met vaste geïsoleerde vloer, leent zich voor diverse functies, maar vooral als opslag- en onderhoudsplaats. Dat geldt ook voor de diverse verkeersruimtes op de eerste etage en de binnenplaats tussen keuken en woonkamer.

Loosdrechtse-Plassen-4

De woning staat op een lang perceel dat alsmaar breder wordt richting de weg. De structuur van de woning valt op door middel van de hoge plafonds en de ruime raampartijen. Vooral het trappenhuis is een mooi detail en onderscheidt ‘m van de buren. In totaal beslaat de woonoppervlak 219 m² en daaronder verdeeld zijn drie slaapkamers en twee badkamers. Maar als eigenaar ben je voornamelijk buiten te vinden, als het weer het toelaat, en je niet aan het varen ben kan je relaxen op het perceel van 7.884 m².

Toekomstige eigenaar betaalt €8.196 per

Gelegen aan de vijfde plas van de Loosdrechtse Plassen is er meer dan voldoende vaargebied over de plassen en door natuurgebieden. Voor de stenen, de buitenruimtes en het rijkelijke vaarplezier zul je € 1.795.000 moeten meenemen naar de makelarij De Koning & Witzier. De champagne staat al klaar op de tafel om gesabreerd te worden. Vervolg je weg naar Funda om meer beelden van binnen én buiten te aanschouwen.

Loosdrechtse Plassen boothuis Keuken Loosdrechtse Plassen