Nog geen twee dagen geleden maakte Tom Cruise een noodlanding met zijn helikopter in de tuin van een gastvrij Brits echtpaar. De Hollywood-acteur maakte zelf wat foto’s met hen en stuurde zelfs hun kinderen voor een ritje in de helikopter. Maar deze onverwachte capriolen worden opgevolgd door iets minder aangenaams. Zijn bagage werd namelijk gestolen nadat dieven de BMW X7 van zijn bodyguard, ter waarde van zo’n $137.000 kostte, hadden gestolen.

Tom Cruise is in Birmingham voor opnames

Momenteel is Tom Cruise druk in de weer met opnames voor de aankomende film Mission: Impossible 7, waardoor hij in het Verenigd Koninkrijk is. En krijgt hij ook te maken met de bodem van de samenleving daar.

De dieven gebruikten een scanner om het contactsignaal van het voertuig te klonen en vervolgens te jatten, toen de Duitse bolide geparkeerd stond voor het Grand Hotel in Birmingham – op loopafstand van de ingang. De autodiefstal zelf zou de acteur niet zoveel hebben kunnen schelen, ware het niet dat de X7 vol zat met waardevolle bagage.

Tom Cruise

Tom Cruise en een gesponsorde BMW M5

“We ontvingen dinsdagochtend vroeg een melding van een BMW X7 die was gestolen uit Church Street, Birmingham. De auto werd korte tijd later teruggevonden in Smethwick,” aldus een politiewoordvoerster. “Er is cameraonderzoek gedaan in de omgeving waar de auto is geborgen. De onderzoeken lopen.”

En een bron vertelde aan The Sun: “Het is sindsdien door de politie teruggevonden omdat het was uitgerust met een elektronisch volgapparaat, maar alles erin was verdwenen. Het is een enorme schande voor het beveiligingsteam, en de man die erin had gereden was gek geworden – maar niet zo gek als Tom!”

De BMW X7 van de bodyguard

De bodyguard reed de Top Gun-acteur dagenlang rond in de BMW X7 tijdens het filmen van scènes in en rond Birmingham. De politie heeft de diefstal van de X7 bevestigd en gaat ervan uit dat er een onderzoek loopt om de daders te pakken te krijgen. Positief gezien zouden camerabeelden hen op heterdaad hebben betrapt en helpen bij het identificeren van hen.

Als Tom Cruise het incident kan vergeten, kan hij zich enthousiasmeren over de planning dat hij mei 2022 als Ethan Hunt weer op het witte doek straalt, inclusief BMW’s.