Simon Cowell heeft zijn naam gevestigd als een streng, recht-door-zee jurylid van talentenjachten als Pop Idol, American Idol, The X Factor, America’s Got Talent en Britain’s Got Talent. Cowell combineert deze activiteiten met zijn carrière als muziekproducent, waar het allemaal mee begon. Naar verluidt is hij bezig met een nieuwe show, die de strijd aan moet gaan met Top Gear, en heeft hij een uitgebreide geschiedenis qua voertuigen.

Luxe bezittingen en vermogen van Simon Cowell

Vaak controversieel en altijd uitgesproken met geregeld grensoverschrijdende opmerkingen, stond hij aan de wieg van carrières van vele succesvolle artiesten. Het gecombineerde talent van Simon Cowell in zowel de muziek- als de entertainmentindustrie heeft geleid tot zijn enorm succesvolle carrière en zijn huidige vermogen wordt geschat op zo’n $600 miljoen, omgerekend bijna €510 miljoen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Simon Cowell (@simoncowell)

Naast buitensporig dure horloges en luxe vastgoed-eigendommen bezit Cowell talloze auto’s, met een verzameling van enkele miljoenen. Hij bezit oldtimers, zoals zijn Ford Model B en Eagle Speedster uit 1932, evenals moderne supercars.

Rolls-Royce Phantom

Zijn Rolls Royce Phantom is een van zijn meest gewaardeerde bezittingen. Deze luxe bolide uit zijn vaderland kostte hem iets meer dan $ 500.000 (zo’n €425 duizend) en zorgen ervoor dat hij in stijl op iedere bestemming arriveert. Met de mogelijkheid om in minder dan 6 seconden naar de 100 km/h te zoeven en op maat gemaakt om aan alle persoonlijke voorkeuren van Cowell te voldoen, heeft hij dit publiekelijk uitgeroepen tot de favoriete exemplaar binnen zijn roemrijke collectie.

Bentley Azure Convertible

Simon Cowell-1

Foto: Barrett-Jackson

Simon’s 2009 Bentley Azure Convertible is speciaal ontworpen en volledig geüpgraded om de meest uitgebreide upgrades en functies voor het voertuig weer te geven. Deze bolide van $350.000 5 seconden en kan gemakkelijk 449 kilometer per uur bereiken. In 2020 werd de auto geveild door Barrett-Jackson.

Bugatti Veyron

Wanneer snelheid even belangrijker is dan rijcomfort, kan Cowell de sleutels van zijn Bugatti Veyron pakken. En dat deed hij dan ook. In de drie jaar tijd die hij er mee deed, reed hij er zo’n 2000 kilometer mee. De 1000+ pk sterke 8-liter W16 met een zeventraps automaat zorgt voor 2,5 in  100 kilometer sprinttijd en een max van ruim 400 km/u. Hij kocht ‘m in een opwelling: zelf zei ooit dat hij de Veyron gewoon móest hebben. “Hij lonkte naar me.” Uiteindelijk zag hij er weer van af en bracht de sportwagen $1,375 miljoen op, omgerekend €1.168 miljoen.

Ferrari 458 Italia

In 2012 kwam de Dailymail met het nieuws dat Simon Cowell zijn tweede Ferrari in een jaar kocht. Eerst kocht hij een zwart model voor ongeveer €205.000 en voegde daar later een zilverkleurige aan toe. De 4.5 liter V8 stuwt het paardje binnen 3,4 seconden richting de 100 km/h en kan snelheden bereiken van 325 kilometer per uur.

Verder trapte hij ook een Lamborghini Gallardo Spyder op z’n staart, een Eagle Speedster, een Ford Bronco SUV, een Porsche Speedster, een Smart en een Jaguar E-Type ter waarde van £650.000, omgerekend circa €761 duizend,

Welke auto momenteel nog in zijn bezit zijn, is lastig te zeggen, maar het zijn in ieder geval allemaal auto’s waar Cowel achter het stuur is gekropen.