Prins Jefri Bolkiah van Brunei maakt deel uit van een van de rijkste koninklijke families ter wereld. Zijn broer, Sultan Hassanal Bolkiah, controleert het fortuin van de koninklijke familie, dat in totaal meer dan $30 miljard bedraagt. In tegenstelling tot ander personen in een vergelijkbaar ambt geeft Bolkiah geld uit als water. Zo spendeerde hij ruim $20 miljard. Zijn broer kan er overigens ook wat van, naar verluidt verbraste hij 10 jaar lang dagelijks $747 duizend.

Materialisme van de Prins van Brunei

Van het kopen van vijfsterrenhotels en luxe jachten tot tapijten van miljoenen dollars geweven met echt goud en juwelen, iets is te gek voor de 38-jarige prins. De Prins van Brunei bezit zelfs één van de duurste huizen van het Verenigd Koninkrijk – St. John’s Lodge in Londen – en een party-pad in Las Vegas met 18 slaapkamers.

Maar wat misschien wel het meest indrukwekkend is, is het enorme aantal dingen dat hij daadwerkelijk bezit, van 500 eigendommen en 250 bedrijven tot meer dan 2.300 auto’s. Zijn autoverzameling bestaat uit zeldzame voertuigen zoals twee Jet Black McLaren F1’s en een Porsche 550 Spyder. Maar volgens een verzamelaar onderhoudt hij zijn onschatbare voertuigen niet altijd in de beste staat. Misschien is het omdat hij de voorkeur geeft aan andere vorm van van reizen. Hij heeft namelijk ook nog eens negen privèjets, waaronder een privé Boeing 747-jet en een Sikorsky-helikopter.

Hij bezit ook een vloot van vijf boten. Eens betaalde hij zelfs miljoenen om Michael Jackson te laten optreden op het 50e verjaardagsfeest van de sultan, waar een stadion speciaal voor het evenement werd gemaak – daar had hij $17 miljoen voor over. Ook geeft hij frequent $21 duizend uit voor een simpele knipbeurt. Maar dit alles wordt hem niet in denk afgenomen, aangezien hij wordt beschuldigd van het stelen van miljarden van het Bruneise volk.

Controversie

Zijn broer, de sultan, is lang niet door iedereen geliefd en houdt er opmerkelijk taferelen en uitspraken op na.  Hij heeft namelijk ooit gezegd dat alle homo’s dood moeten worden gestenigd en besteedde hij ooit honderden duizenden aan beelden van hem en zijn verloofde die seks hadden.

Seks is overigens iets wat vaker voor media-aandacht zorgt. Een kop van een artikel van The Sun in november 2019 luidde: “De playboy-broer van de sultan van Brunei gaf seksfeesten en boobjobs aan de 40-koppige harem die hij in het paleis bewaarde”. Ook heeft hij een jacht gekocht die hij de naam ‘Tits’ gaf. Je snapt de controverse over deze uitlatingen en praktijken.

Check de video hieronder.