De Bentley Brooklands is net als de Bentley Azure een 2-deurs die deel uitmaakt van de Arnage-modellenreeks. Het model heeft geen voorganger of opvolger, maar is een limited edition naast de Bentley Continental GT-modellenreeks. Vooraf was de productie beperkt tot 550 auto’s, maar uiteindelijk werd dat aantal nooit verkocht. Eentje van deze beperkte oplage draagt vooralsnog de kentekenplaten van VF Akker, maar voor iets minder dan € 170 duizend kan je er zelf kentekenplaten op laten zetten.

Eerbetoon aan de Bentley Boys

The Brooklands is een eerbetoon aan de Bentley Boys die zegevierden op het beroemde Brooklands-circuit. Het is een met de hand geassembleerde auto, gemaakt in zeer kleine aantallen, waarbij gebruik wordt gemaakt van traditioneel vakmanschap met voornaamste klassieke materialen als hout en leer. Leveringen begonnen in de eerste helft van 2008.

Brooklands

Dit specifieke model, in de exterieur kleur Titan Grey, vinkt aardig wat specificaties af. Te beginnen met de 20 inch lichtmetalen velgen in een opvallend design, blanke sierlijsten (voorzien van een Bentley Brooklands-opschrift), een sportief afgesteld onderstel, massage- en geheugenfunctie op beide voorstoelen en uiteraard kan de Flying B op de motorkap niet achterwege blijven. Het interieur is uiteraard ook alleraardigst chique. het dashboard, middenconsole en de portierbekleding is allemaal van leer, met. verwarmbare comfortstoelen, zowel voor als achter.

De drijvende kracht van de Bentley Brooklands

De Brooklands wordt aangedreven door een 6,75-liter Rolls-Royce twin-turbo V8-motor. Hier wordt 537 pk en 1050 Nm koppel uitgehaald, indertijd het hoogste koppel ooit ontwikkeld door een productie V8-motor op benzine. De 0 naar 100 km/h acceleratietijd is niet wonderbaarlijk snel, namelijk 5 seconden, maar de maximale snelheid is lang niet verkeerd voor zo’n luxe koets: 296 km/u.

VD Akker heeft de advertentie geplaatst met mee bijgeleverde prijs van € 169.800. Houd er echter wel rekening mee dat de coupé in consignatie staat van een cliënt, maar voor de rest rest er niks meer om veilige kilometers af te leggen.

Brooklands Bentley Brooklands