Comfortabel, ruim, praktisch en veel waar voor je geld. Met deze lovende woorden slaan we de deur van de Ford Explorer Plug-In Hybrid achter ons dicht. Deze SUV wordt in de markt gezet als een sportieve, door Ford Performance geïnspireerde, ST-line uitvoering met een focus op rijcomfort. En dat is ook exact hetgeen dat ons is bijgebleven na de diverse ritten.

Ford Explorer Plug-In Hybrid

Amerika’s bestverkochte SUV waait over naar Nederland in de standaard kleur Oxford White, maar de fabrieksopties laten onder meer ook metaallakken toe, in de kleuren Infinity Blue, Lucid Red, Iconic Silver, Carbonized Grey en Agate Black. De mede weggebruikers kunnen hun oogballen strelen, terwijl wij gebruik maakte van de onbezorgde rijervaring die Ford-eigen is.

Deze uitvoering is standaard voorzien van Fords intelligente vierwielaandrijving, in samengang met automatische tientrapstransmissie en zeven rijmodi. Aan boord zijn diverse geavanceerde rijhulptechnologieën, zoals Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Speed ​​Sign Recognition en Lane Centering-functies wat de rijervaring een uiterst relaxt tintje geeft.

Ford Explorer

De 3.0-liter EcoBoost V6-benzinemotor levert 350 pk en wordt ondersteund door een 74 kW (100 pk) sterke elektromotor. Hiermee konden we in deze uitvoerige SUV een afstand tot wel 40 kilometer volledig elektrisch rijden. Tijdens de rit wordt het accupakket automatisch opgeladen doordat het systeem de energie, die doorgaans tijdens het remmen verloren gaat, terugwint en als elektriciteit opslaat in de accu’s.

Autoriteit op de weg

De Plug-In Hybrid uitvoering is er een om rekening mee te houden op het Nederlandse én buitenlandse asfalt. In de lengte meet het apparaat vijf meter, met een breedte van twee meter en een hoogte van bijna twee meter: een regelrechte autoriteit op de weg. Daarbij komt dat er genoeg zitplaatsen zijn om als bestuurder een zeskoppig gezelschap mee te nemen. Met beenruimtes van meer dan een meter is het ook een uitstekend voertuig voor de Nederlander en is werkelijk waar alles ruim. Ook leent de wagen zich uitstekend als vakantiewagen, aangezien er aan boord een bagageruimte ruimte is met een inhoud tot 2.274 liter.

Ford Explorer

Het interieur is luxueus, op comfort gericht en bevat temidden van het dashboard een 10,1-inch touchscreen en een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel. De Ford Explorer staat rijklaar op je te wachten bij de dealer voor een prijs van €77.910. Neem een kijkje op de website van Ford voordat je halsoverkop het verkoopproces induikt, wat we overigens maar al te goed kunnen begrijpen.

Ford Explorer
Ford
Ford