Volgens velen is de RS6 het boegbeeld van het Duitse Audi, maar z’n grotere broer, de RS7, mag er ook zeker zijn. We hebben dat model wel vaker in het zonnetje gezet, maar we beperkten ons voornamelijk tot exemplaren in de buitencategorie. Laten we ook eens verder kijken, bijvoorbeeld naar de goedkoopste RS7 op Marktplaats.

Goedkoopste Audi RS7 op Marktplaats

Dit specifieke model werd in december van 2013 gefabriceerd een in 2018 naar Nederland geïmporteerd. Op basis van de Marktplaats-advertentie kunnen we zien dat het een minimale RS7 is, zonder allerlei toeters en bellen, terwijl alles compleet is. In het interieur bevatten de sportstoelen stoelverwarming, evenals stuurwielverwarming en een parkeercamera. De vijfdeurs is naar wens van de toenmalige klant voorzien van Grey metallic-lak en bevat sportieve, lichtmetalen velgen.

Audi-RS7

Los van de prijs zijn er nog meer getallen die er toedoen. De vermogenscijfers. De RS7 Sportsback heeft onder de kap een V8-benzinemotor die 560 pk en 700 Nm aan koppel produceert. Meer dan geneog kracht om de gespierde hatchback van 0 naar 100 km/h te razen in 3,9 tellen, terwijl ‘ie een topsnelheid van 250 km/h zou moeten halen. Gezien het model al ruim 9 jaar meegaat, moet je het wel iets lager inschatten, maar zullen nog altijd prima specificaties zijn. Ten slotte mag je in Nederland toch maar 100 km/h, nietwaar? Nee? Oké.

Een derde van de prijs ten opzichte van de nieuwprijs

Aangezien het een occasion hebt wordt de Audi RS7 afgeleverd zonder enige garantie, en reken maar dat er onderhoudskosten bij zullen komen. Maar gezien de aanschaf prijs is dat wel te overzien. Destijds had deze Sportsback een nieuwprijs van €164.367, terwijl je ‘m nu kunt oppikken voor minder dan een derde van dat bedrag: namelijk slechts € 47.900. Oké, de kilometerteller geeft al wel de nummers 142.827 km aan, maar hier valt nog een hele hoop plezier mee te beleven.

Zie het allemaal op Marktplaats.

Audi-RS7