In 2014 vond de marktintroductie van de Range Rover Sport SVR plaats. Sindsdien gingen exemplaren uit deze reeks als warme broodjes over de toonbank en zijn er tot op heden al meer dan 20.000 van verkocht. Een succes kunnen we wel stellen. Land Rover heeft dit natuurlijk ook gemerkt in de kwartaalcijfers en roepen een Ultimate Edition in het leven.

De kakelverse Range Rover Sport SVR Ultimate Edition

Tegenwoordig wil je opvallen, en zeker wanneer je diep in de buidel tast, wil je niet dat de buurman exact hetzelfde exemplaar op de oprijlaan heeft staan. Om dat nare scenario te vermijden is de Range Rover Sport SVR Ultimate Edition leverbaar in drie met de hand afgewerkte lakkleuren: Maya Blue Gloss, Marl Grey Gloss en Ligurian Black Satin. Iedere lakkleur wordt echter wel geleverd met het dak die is afgewerkt in het contrasterende Narvik Black, evenals de buitenspiegelkappen, de grille, de luchtinlaten aan de voorzijde en deels op de voorspatborden.

Range-Rover

De motorkap met ventilatierosters zijn gemaakt van koolstofvezel en uitgevoerd in de carrosseriekleur, de gesmede lichtmetalen 22-inch 5-Split Spoke lichtmetalen velgen in Gloss Black en de zwarte remklauwen versterken de uitstraling van de Ultimate Edition.

Motorprestaties

De Range Rover Sport SVR wordt aangedreven door een 5,0-liter V8-benzinemotor, die 423 kW (575 pk) en liefst 700 Nm trekkracht levert, waardoor de SUV binnen 4,5 seconden accelereert van 0 naar 100 km/h, terwijl de topsnelheid neerkomt op 283 km/u.

Range-Rover-5

SV Bespoke-team heeft hun stempel ook doveruidelijk gedrukt in het interieur. Ze hebben de Ultimate Edition voorzien van meerdere Bespoke-badges op de B-stijlen, zwart metalen schakelpeddels en verlichte dorpellijsten met de tekst ‘Ultimate Edition’. Verder is de bekleding en de rest van de cabine afwerkt in het Ebony en Cirrus een verder verfraaid met lichtgewicht Performance-stoelen voorzien van het SVR-logo in reliëf en bekleed met Ebony Windsor-leder en contrasterend Suedecloth.

Wie na het zien niet langer kan wachten, kan ‘m vanaf vandaag bestellen, terwijl de prijs van de Ultimate Edition op aanvraag is. Lees meer over het statige voertuig op de website van Land Rover.