Wat doet Thomas Acda niet? Hij speelde zichzelf in de kijken als onderdeel van het cabaret- en muziekduo Acda en De Munnik, samen Paul de Munnik. Verder schrijft hij songteksten, acteert en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Uit zijn eerste huwelijk heeft hij een zoon en samen met zijn vrouw Esmé Wekker heeft hij een dochtertje, waarmee hij járen in een Amsterdamse grachtenpand woonde. Hij gaf vorig jaar al aan te willen verhuizen, maar kreeg dat er bij zijn vrouw en dochter niet door. Hoe hij het toch voor elkaar heeft gekregen weten we niet, maar Acda heeft ze weten te overtuigen en zet het pand te koop.

De beginjaren van Thomas Acda

De 54-jarige werd geboren in Amsterdam, maar groeide op in De Rijp, een dorpje in de buurt van Alkmaar. Na de havo ging Acda eerst naar de toneelacademie, maar maakte al gauw een overstap naar de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Hier ontmoette hij Paul de Munnik. Ze studeerden in 1993 af met een gezamenlijke productie, waarvoor ze de Pisuisse-prijs kregen. Daarna gingen ze eerst weer even ieder hun eigen weg, maar in 1995 kwamen ze weer bij elkaar om samen een theatershow te maken ‘Zwerf’On’. Sindsdien worden ze gezien als een van de meest succesvolle duo’s die ons land kent.

Foto: BekendeBuren

De mediaduizendpoot kocht het grachtenpand in 2008 van Katja Schuurman

Acda keerde in zijn tienerjaren dus weer terug naar zijn geboortestad en kocht in 2008 een waanzinnig grachtenpand. Hij betaalde er destijds € 1.425.000 voor en liet er een hypotheek op vestigen van € 1,5 miljoen. Maar wie woonde er daarvoor in? Juist, niemand minder dan Katja Schuurman.

Thomas Acda

Foto: BekendeBuren

Schuurman is er ongetwijfeld niet op achteruit gegaan, maar zal zeker een aantal kenmerken hebben gemist van deze woning. Bestaande uit twee woonlagen en 272 vierkante meter heeft het huis vier slaap- en een badkamer – met jacuzzi. Wegens het feit dat haast alles wit is, ziet het er erg ruim uit, terwijl de bruine accenten van het meubilair en de historische balken de neutrale kleur contrasteren.

Vraagprijs van Thomas Acda’s grachtenpand

Het bijzondere aan de woning is dat hij beschikt over twee verschillende voordeuren, waardoor het ook twee huisnummers heeft. Zoals ieder huis tegenwoordig kan Acda zonder moeite winst boeken op het pand? Hij mikt op dik een miljoen winst en heeft de woning op de markt gezet voor € 2.500.000. Meer beelden kan je vinden op de website van BekendeBuren.

Thomas Acda

Foto: BekendeBuren