De Italiaanse scheepswerf bouwt al sinds 1958 hoge kwaliteit motorjachten. Het is een bekende naam in de jachtbouw en fabriceren slechts een beperkt aantal maatwerk units per jaar. Elk jacht is ontworpen en geproduceerd volgens de specifieke verzoeken naar de stijl en wensen van de eigenaar.

Het bouwen van een Sanlorenzo-jacht kost tijd en passie, daarom kan Sanlorenzo slechts dertig klanten per jaar tevreden stellen. In meer dan een halve eeuw heeft de scheepswerf meer dan 600 jachten geproduceerd en verkocht, elk gemakkelijk te onderscheiden van alle anderen.

Toute Sweet

Het interieur van het jacht is ontworpen door Francesco Paszkowski en bestaat uit een ruime slaapkamer met een badkamer, een grote woonkamer en een eetkamer voor besloten diners. Elders is een ruime besturingsruimte met comfortabele stoelen, allemaal verdeeld over twee verdiepingen. Het gestroomlijnde gevaarte biedt plaats aan 10 mensen, verspreidt over vijf cabines en er is ook ruimte voor vijf bemanningsleden, inclusief kapitein.

Voor het eerst sinds 2016 te koop

Op de ranglijst van grootste jachten ter wereld neemt Toute Sweet de 2810e plek bezet, terwijl het op nummer 66 staat van de grootste jachten die zijn gemaakt door Sanlorenzo zelf. Er staan op dit moment rond de 2290 jachten te koop wereldwijd en daar maakt deze Italiaanse showstopper deel vanuit. De laatste keer dat de Toute Sweet verkocht werd was in 2016 en anno 2021 wordt de sloep wederom aangeboden, en wel voor een prijs van € 11,900,000.