De Bentley Continental GT is een wagen waar je vader in rijdt, maar dankzij diverse tuners krijgt deze chique bak een algeheel sportiever uiterlijk. Urban Automotive is zich er ook mee gaan bemoeien en hebben een Urban-kit uitgebracht voor dit deftige powerhouse.

Urban Automotives Urban-kit voor Bentley Continental GT

Deze Britse tuner houdt zich voornamelijk bezig met het restylen van SUV’s, maar sinds eind vorig jaar hebben ze ook een kit voor de Continental GT. En wat voor een!

Bentley-Continental-GT-4

Hun slogan luidt: “Met respect voor de creaties van ’s werelds toonaangevende luxe automerken, streven we naar een elegante mix van handgemaakte componenten om onze klant een op maat gemaakt voertuig te bieden dat niets minder dan perfectie is.” En dat is ook duidelijk terug te zien in de Urban-kit. Ze hebben ‘m grotendeels gelaten zoals ‘ie is bedoeld door Bentley, maar middels een aantal toevoegde componenten als koolstofvezel, een spoiler, bruin-gouden wielen en nieuwe uitlaateindstukken oogt de zwarte wagen een stuk vlotter.

Urban-kit

Dit exemplaar is echter het allereerste exemplaar buiten het Verenigd Koninkrijk die is voorzien van de Urban-kit. De refit is het werk van Absolute Motors uit Ridderkerk, die ook de 6×6 Mercedes-Benz van Joel Beukers wrapte. De auto is uitgerust met de Urban Automotive kit, die onder meer bestaat uit een nieuwe voor- en achterbumper, diffuser, spoiler en uitlaateindstukken. Uiteraard zijn alle toevoegingen van carbon fiber, op de aluminium uitlaateindstukken na.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Absolute Motors (@absolute.motors)

De coupé is ook nog voorzien van 22 inch HRE-velgen en een Milltek-uitlaatsysteem, zodat de V8 nog een boost qua geluid krijgt. Wanneer je voor het pakket kiest, krijg je de keuze uit diverse wielen, beschikbaar in meerdere kleuren en formaten. Verder is de auto 30 mm verlaagd en zijn er wielkastverbreders gemonteerd. Al met al een chique wagen in een sportief jasje, zonder dat de term ‘proletenbak’ in ons opkomt. Job well done!

Aangezien het ‘slechts’ een kit is, hebben ze niets veranderd aan de power van de Brite bolide. De V8-motor produceert nog altijd 542 pk en een 568 Nm koppel. Hiermee accelereert de vierwielaangedreven GT van 0 naar 100 km/h in 3,9 seconden.