Voor wanneer Amsterdam te duur is, lijkt Abcoude de ‘next best thing’. En als je Amsterdam toch niet helemaal los kan laten, staat dit huis ook nog eens op de Amsterdamsestraatweg, numero 26 om precies te zijn. De makelaar benadrukt dat ook nog even: “In Abcoude, ook wel de groene achtertuin van Amsterdam genoemd, is het prachtig en ruimtelijk wonen.”

Resideren in Abcoude

En of het ruimtelijk wonen is op een perceel van 524 m², met uitzichten op rivier De Angstel en de riante tuin. Het statige pand bevat 392 m² aan woonruimte, terwijl de tuin zo’n 314 m² opslokt. Binnenkort zal de tweede fase van de koop van start gaan, maar alvorens zullen we even behandelen wat je allemaal kan verwachten. In deze fase wordt een representatief en historisch pand verbouwd tot twee casco woningen en een nieuw te bouwen koetshuis.

De toekomstige woning heeft een doordacht en modern ontwerp. Vooral de woonkeuken is daar een goed voorbeeld van. Het woongedeelte is haast geheel wit, met stalen accenten door onder meer de deuren, raamkozijnen, stoelen en niet te vergeten de open haard die van het plafond hangt. De keuken is daarentegen donkerder, met veel hout en marmeren bladen. Het geeft een soort Yin en yang-effect: alles lijkt in balans met elkaar te zijn.

Direct gelegen aan de keuken is nog een soort tweede living, te bereiken via openslaande stalen deuren, waar donker en licht in elkaar verweven zijn. Eenmaal de trap op en je komt uit bij de slaap-en badkamers. Op deze eerste verdieping zijn er drie slaapkamers en twee badkamers. Daarboven is de kapverdieping die is voorzien van nieuwe dakkapellen en is het mogelijk om nog drie andere slaapkamers te creëren, maar deze ruimte zou ook net zo goed kunnen fungeren als gym, atelier of thuiswerkruimte.

Verkoop-event

Aan de achterzijde liggen de tuinen parkachtig in het groen, terwijl de ligging ook gunstig is, aangezien alles wat je nodig hebt in de buurt is. Het verkoop-event zal op vrijdag 24 september en zaterdag 25 september plaatsvinden. Met de casco verkoop is een vraagprijs van € 1.950.000,- gemoeid, terwijl de Turn-Key prijs (excl. vloeren) op € 2.350.000,- ligt. Waar je ook voor gaat, veel woonplezier.