De LaFerrari, ofwel de F150, werd op de Autosalon van Genève in 2013 voor het eerst aan het publiek voorgesteld. Het is het laatste model in de Ferrari line-up met met een 12-cilinder middenmotor en is sinds de lancering alleen nog maar unieker geworden. Verzamelaars en Ferrari-liefhebbers zijn bereid gros te betalen voor de auto die snelheden moet halen tot 350 km/u.

Ferrari LaFerrari is gelimiteerd tot 500 exemplaren

Dit speficieke model is een van de 500 bestaande LaFerrari’s en is afgewerkt in een speciale kleurstelling van Vinaccia-verf op het interieur van Pelle Chiodi Di Garofano, de enige versie die deze kleur draagt. De F150 werd in 2016 nieuw geleverd aan de gerenommeerde Ferrari dealer Niki Hasler en is gedurende z’n levensduur met zorg onderhouden. Wie er vandoor gaat met het winnende bod krijgt ook de volledige onderhoudsgeschiedenis door geautoriseerde Ferrari-dealers in handen, vergezeld met gemonteerde bagage, handleidingen en gereedschapskist.

Ferrari’s interne ontwerper Flavio Manzoni schreef het koetswerk, dat prachtig laaghangend en gestroomlijnd is, terwijl hij de brute en enigszins controversiële styling van de Enzo mijdt. Om al het beschikbare vermogen te regelen, werd het koetswerk versierd met een groot aantal elektronisch geactiveerde actieve aerodynamische elementen. Denk aan onderstelpanelen, voor én achter, en een achterspoiler. Mammoth geperforeerde en geventileerde Brembo keramische schijfremmen en gepatenteerde Pirelli P-Zero Corsa-banden zorgen dat de Ferrari niet de berm invliegt bij de eerste de beste haarspeldbocht.

Ferrari LaFerrari

De LaFerrari is een lust voor het oog, maar is er ook om flinke prestaties neer te zitten. Een achterin geplaatste 6,3-liter V12-motor vormt de krachtbron, die rechtstreeks uit het FXX-ontwikkelingsmodel werd getild. Deze produceert 789 pk terwijl de Nm koppel 516 bedraagt. Om hier nog meer uit te putten werd er een elektromotor geïnstalleerd, die was afgeleid van de KERS-technologie van de F1-auto van het bedrijf, waardoor er een schepje van 161 pk bovenop werd gedaan.

Geschatte opbrengst

De LaFerrari is circa twee jaar in bezit geweest van Niki Hasler en werd later overgenomen en naar het Verenigd Koninkrijk geïmporteerd. In mei 2018 werd ‘ie voor het eerst geregistreerd en sindsdien goed onderhouden door slechts twee verzorgers gedurende de hele levensduur.

Veilinghuis RM Sotheby’s is van plan om de gelimiteerde sportwagen met 1477 kilometer op de teller staan op 6 november 2021 op het veilingblok te rollen. Ze schatten dat het 2016-model tussen de € 2.600.000 en € 2.950.000 gaat opleveren, maar het zou ons niet verbazen als er hoger gebied gaat worden. In 2017 werd een Ferrari LaFerrari Aperta nog geveild voor € 8.300.000, terwijl hetzelfde veilinghuis de opbrengst toen tussen de € 3.000.000 and € 4.000.000 inschatte.

Lees meer details over de veiling en de auto zelf op de veilingpagina van RM Sotheby’s.

Ferrari