Zuid-Korea heeft qua architectuur een rijke geschiedenis met gedetailleerde huizen en tempels. Één van al deze historische Koreaanse tempels is omgebouwd tot een bijzonder woonhuis. Als je liefhebber bent van deze eeuwenoude architectuur, zal je vast en zeker vallen voor de charmes van dit sierlijke bouwwerk.

De verbouwde Koreaanse tempel

Vooral als je buiten het centrum van de hoofdstad Seoul zit, is de grond best betaalbaar. De plaats Seongnan ligt ten zuidoosten, drie uur rijden verwijdert van de hoofdstad. De Koreaanse tempel werd in 2013 omgebouwd tot een bewoonbaar huis en heeft acht jaar een gelukkige eigenaar gekend. Toch was de eigenaar toe aan iets nieuws en besloot hij het te koop te zetten.

Koreaanse Tempel

Bij aankoop van de tempelwoning ben je eigenaar van een ontzettend groot gebied van wel 3130 vierkante meter. Van buiten heb je een grote oprit met vijf losse garages waar je je auto’s in kan stallen. Er is ook aan de gasten gedacht die in grote groepen een bezoekje kunnen brengen. Zij hebben de keuze tot wel 22 slaapkamers met 16 badkamers die verdeeld zijn over meerdere gebouwen.

Typische Aziatische architectuur

Details maken de woning echt zoals de typische Koreaanse architectuur hoort te zijn. De woning heeft meerdere kamers die volledig passen bij de stijl van de woontempel. Er is een kantoor, een woonkamer, open keuken, een schitterende eetruimte en vier grote haarden. Het kan er namelijk erg koud worden in het gedeelte waar de woning zich bevindt.Koreaanse Tempel

De eigenaar had wel een paar aparte dingen die ons meteen opvielen. Het lijkt erop aslof hij op de grond slaapt, want op de website waar deze tempel aangeboden wordt staat dat er 22 slaapkamers zijn. Ze laten vervolgens maar één slaapkamer zien en dat bed heeft nog geen eens een fatsoenlijk matras. Je moet er dus wel wat voor over hebben om in te burgeren in de Zuid-Koreaanse overnachting cultuur.

De verschillende gebouwen worden omheind met een grote Koreaanse muur. Het lijkt eerder op een dorp dan op een huis vanboven af. Al is het wel een potentieel idee om in overweging te nemen, want wat moet je nou met 3130 vierkante meter voor jezelf?

Bekijk via deze link de gehele Zuid-Koreaanse tempelwoning

Koreaanse Tempel