Tegenwoordig is een retourtje Ibiza, Parijs of New York een doodnormale zaak. Bijna iedere Nederlander die in het buitenland op vakantie gaat heeft wel eens in een vliegtuig gezeten. De technologie neemt grote stappen en gaat zelfs zo ver dat we waarschijnlijk als vakantietrip in 2023 de aarde kunnen verlaten en een beetje rondhangen in de ruimte.

Van de palmbomen naar voer in blik

Nu we weer op vakantie mogen verlangen de meeste mensen naar een luxe tropisch oord in plaats van een ruimtereis waar je van dat smerige ingeblikte eten moet eten. Het is natuurlijk wel een ervaring die veel medemensen niet mee zullen maken vanwege de prijs of de angst van mensen om de aarde te verlaten.

Virgin Galactic de ruimte

Virgin Galactic, het ruimtevaartbedrijf van Richard Branson wil dit realiteit maken. Er zouden drie vluchten per maand plaats moeten gaan vinden. Natuurlijk is dit niet allemaal rozengeur en maneschijn. De prijzen zijn krankzinnig hoog en zijn voor de burger met een gemiddeld inkomen letterlijk onmogelijk om zich te veroorloven zonder vreselijk in de schulden te belanden.

Tickets naar de ruimte vliegen over de toonbank

De tickets worden al verkocht en er zijn voordat de eerste vlucht er überhaupt is geweest al 100 verkocht. Deze tickets kosten ook 450.000 per stuk. Natuurlijk zullen er ook een aantal testvluchten plaatsvinden voor het beschikbaar wordt gesteld voor de consument. Richard Branson is niet de enige die zich bezig houdt met ruimtetoerisme. Mede multimiljardairs Jeff Bezos (Blue Origin) en Elon Musk (SpaceX) denken ook dat hier nog voor meer in ontwikkeld kan worden. Ze zijn daar ook zeker actief mee bezig om dit ook uit te werken.

Ze denken dat dit een heel groot ding kan worden, omdat het nooit voor de ‘normale burger’ beschikbaar wordt gesteld. Voordat het echt betaalbaar wordt voor de gemiddelde consument zullen we alweer tientallen jaren verder zijn, maar ze zijn er zeker mee bezig.