Aston Martin heeft in een persbericht laten weten dat de Valkyrie nu in volle productie is op het hoofdkantoor in Gaydon. Een team van zeer bekwame technici bouwt elk van de 150 auto’s met de hand, waarbij elke Valkyrie meer dan 2000 manuren nodig heeft om te maken. Alle 150 exemplaren zullen in de komende weken worden afgeleverd bij hun nieuwe baasjes.

Aston Martin Valkyrie: ‘Formule 1-wagen voor op de openbare weg’

Iedere Valkyrie wordt, alvorens ‘ie wordt afgeleverd, op circuit Silverstone getest, waar een groot deel van de ontwikkeling van de hypercar heeft plaatsgevonden. Vorig jaar vorig jaar werden drie prototypes van de hybride hypercar getest doormiddel van Formule 1-coureurs Max Verstappen en Alex Albon.

Met een hybride V12-aandrijflijn die een maximumvermogen van 1.155 pk ontwikkelt, bevat de Aston Martin Valkyrie concepten en technologieën die rechtstreeks uit de Formule 1 zijn komen overgenomen en zal het de hypercar worden die het tijdperk bepaalt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aston Martin (@astonmartinlagonda)

“Het is een enorm trots moment voor ons om onze allereerste hypercar te voltooien. De Aston Martin Valkyrie programma is iedereen die heeft meegewerkt aan het aan de grens, maar de inzet voor de droom is een echt ongelooflijk auto, een F1 geproduceerd getest ®auto voor onderweg”, vertelt Tobias Moers, executive officer van Aston Martin. “De Valkyrie is geboren uit de standvastige toewijding van een grote groep zeer bekwame ingenieurs en technici die onvermoeibaar hebben gewerkt om Valkyrie in de productiefase te krijgen. Ik weet zeker dat onze klanten blij zullen zijn met wat ze hebben bereikt.”

Het oorspronkelijke concept, met de codenaam AM-RB 001, werd voor het eerst onthuld in 2016 en nu is de landraket van $ 3,25 miljoen eindelijk onderweg naar de kopers. Moers is ervan overtuigd dat coureurs het werk van zijn team ook zullen waarderen: “Ik weet zeker dat onze klanten blij zullen zijn met wat ze hebben bereikt.”