Mercedes-Benz kan de vraag naar de G63 AMG amper bijpoten, terwijl ook de Brabus 700 als warme broodjes over de toonbank gaat. Bij dit satijn rode exemplaar zal dit niet het geval zijn, want er worden er maar 100 van gemaakt. Naast de zeldzame rode kleur heeft Platinum Motorsports, hetzelfde bedrijf achter de Mansory Lamborghini Urus van Kim Kardashian en deze intimiderende G700, er een complete Brabus Widestar-kit aan toegevoegd.

Gelimiteerde Brabus G700 met Widestar-kit

De Brabus G700, evenals de basis Mercedes-Benz G63, heeft zonder enige twijfel al een autoriteit op de weg, maar dat gegeven weerhoudt geen enkele tuner om er toch mee aan de slag te gaan. Soms hoeft er niet eens zo heel veel aan toegevoegd worden om er een compleet nieuwe uitstraling aan te geven. Kijk alleen al naar het verschil dat deze satijn rode kleur maakt, maar ook de Widestar-kit geeft ‘m nog wat extra brutaliteit. Was dat nodig? Nee. Is het toch vet? Wel degelijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Platinum Group (@platinum_group)

Andere hoogtepunten van dit bakbeest zijn de Brabus verlagingsophanging, het 24″ monoblock Z-wiel, de zichtbare koolstofvezel dakspoiler, de koolstofvezel ‘rear spare delete’, samen met alle andere kleine accessoires die Brabus te bieden heeft.

Nóg agressiever

Tot slot hebben ze de motor van de Brabus een upgrade gegeven om dit rode monster nóg agressiever te maken. De standaard G700 heeft, zoals de naam suggereert, al 700 pk, maar hoeveel ze nog meer uit de V8 wisten te halen, houden ze nog geheim. Ook over prijzen wordt ook nog niets losgelaten, maar wetende dat een standaard G63 AMG al richting de 3 ton gaat en een aangepaste Brabus G700 makkelijk een half miljoen kan kosten, zal het al met al niet meevallen.

De omgebouwde Mercedes-Benz G63 schurkt tegen het foute aan, maar ach, wat kan het schelen? Het is gewoon een übvette bak. Klaar uit. Check vooral de video hieronder nog even, want deze auto moet je met geluid ervaren. We zijn er helemaal stil van…