De 12-jarige Nyla Hayes is nog niet eens oud genoeg om haar eigen Instagram-pagina te beheren, waar ze haar digitale kunst op promoot, maar heeft al miljoenen verdiend door haar kunst te verkopen in de vorm van NFT’s. Na dit succes wil Hayes de wereld rondreizen om inspiratie op te doen voor haar kunst, maar laten we eerst eens kijken naar hoe ze dit allemaal voor elkaar kreeg.

12-jarige nu al miljonair door digitale kunst

Op haar 9e begon Nyla met het schetsen van portretten van vrouwen van verschillende achtergronden, kenmerkend door de lange nekken. Maar, zoals Nyla op haar website beschrijft, tekent ze al sinds ze vier jaar oud was. Als kind was ze dol op Dino Dan, een tv-programma over dinosaurussen. De langhalzige doch zachtaardige en dappere Brontosaurus kreeg vanaf toen een speciaal plekje in haar hart in en was de inspiratie achter de lucratieve Long Neckie Collection.

Haar eerste collectie bestond uit 75 kunstwerken. De tweede die een paar maanden later werd uitgebracht, bestond uit 3.333 portretten van vrouwen en was binnen enkele uren uitverkocht, zo meldt Business Insider. Deze kunstwerken hebben haar 1.394 ETH (Ethereum) opgeleverd, wat ongeveer $ 5,8 miljoen waard is uit haar primaire en secundaire verkopen. Maar dat is alweer een tijdje geleden. “Sinds maart 2021 heb ik meer dan 3.400 NFT’s verkocht en mijn collecties hebben meer dan 970 gegenereerd”, valt te lezen op haar eigen website. Tegen de huidige koers staat dat gelijk aan liefst € 3.585.201.

Vervolgens werd ze de allereerste Artist-in-Residence van Time Magazine. Veer hen creëerde ze Long Neckie Women of the Year: 1.000 unieke stukken in de stijl van Nyla’s Long Neckie Ladies en is gebaseerd op TIME’s Women of the Year-franchise. “Kunst heeft me geholpen mezelf uit te drukken en mensen te inspireren op manieren die ik niet met mijn woorden kon doen”, legt de Amerikaanse tiener uit.

Overstap naar NFT’s

Nyla stapte over op NFT’s omdat conventionele kunstplatforms veel toegangsdrempels hadden. Nyla begon te tekenen op een smartphone en stapte later over naar een iPad om toegang te krijgen tot een groter canvas en meer opties. Haar tekeningen sloeg ze op als JPEG’s om ze vervolgens op OpenSea aan te bieden, een soort Marktplaats, maar dan voor NFT’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nyla Hayes (@nylacollection_nft)

Via deze link kun je al haar kanalen bezoeken en meer te weten komen over haar digitale werken.