De Nederlandse crypto-onderneming Coinmerce opent op 9 december de allereerste cryptowinkel van Nederland! Uit een gezamenlijk onderzoek van Rabobank en Nidub blijkt dat ruim 27% van de Nederlandse jongvolwassenen ‘handelt’ in crypto’s. Maar deze trend is niet exclusief voor die leeftijdsgroep. Nederlanders handelen namelijk massaal in digitale valuta. Echter is er ook een grote groep die cryptomarkt te volatiel vindt. Om die mensen te overtuigen is er in Amstelveen het Crypto Information Center geopend. Hier is het mogelijk om je met of zonder afspraak te laten informeren én zelf in crypto’s te handelen.

Coinmerce

Coinmerce is een groot Europees cryptocurrency handelsplatform, met het hoofdkantoor in Nederland, met duizenden gebruikers. Op hun platform kan je eenvoudig Bitcoin en een tal aan andere cryptocurrencies kopen kopen en traden.Voorheen moest je haast volledig online op onderzoek uit, maar nu is er ook een servicepunt.

De oprichters, tevens broers, Nick en Luc Smits van Oyen, wilden in 2016 een poging wagen om te investeren in crypto, maar merkten op dat het ze niet makkelijk werd gemaakt. Ze vonden de websites té geavanceerd ingericht en daarbij wisten ze niet of ze deze platformen wel konden vertrouwen en liet de breekbaarheid ook te wensen over. Met deze punten in gedachte besloten ze in 2017 Coinmerce op te zetten, met als doel om het investeren (en handelen) in cryptocurrencies toegankelijk te maken voor iedereen.

Eerste cryptowinkel van Nederland

Deze ideologie wordt in 2021 opgevolgd door een cryptowinkel in het Amstelveense Stadshart. Het moet dé ontmoetingsplek worden cryptoleken-, kenners en alles daartussenin. Zo kun je er terecht om je cryptokennis bij te spijkeren en antwoorden krijgen op al je vragen omtrent de digitale valuta. Daarnaast kan je in de winkel op een van de afgeschermde computers een account aanmaken om je (eerste) crypto-aankopen te doen.

“Het aantal traditionele banken, waar je binnen kan lopen voor financiële informatie, wordt met het jaar kleiner. Terwijl persoonlijk contact vaak de basis is van het vertrouwen in een financieel product. Met het openen van onze nieuwe winkel spelen we daarop in. Bij ons loop je zo naar binnen voor een vraag of een kop koffie. Wij maken van iets puur digitaals nu ook iets fysieks. Onze persoonlijk aanpak en uitgebreide informatie moet crypto voor een grote groep mensen laagdrempeliger en begrijpelijker maken. Zo hopen we meer vertrouwen te creëren voor het nieuwe geld van de toekomst,” aldus oprichter Nick Smits van Oyen.

Openingstijden en locatie

Het gloednieuwe Crypto Information Center op Binnenhof 27 te Amstelveen is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur, wanneer de coronamaatregelen weer zijn verdwenen. Vooraf kun je een persoonlijke afspraak met een medewerker inplannen via hun website.

De opening wordt gevierd met een actie waarbij ieder nieuw account bij aanmelding gratis € 10 aan Bitcoin ontvangt. Nog voordat Kerst losbarst, kun je in de winkel ook giftcards aanschaffen. Deze werken net als alle andere cadeaubonnen en komen dus goed van pas in de feestmaand.

Mocht dit concept succesvol zijn, dan zal zal Coinmerce in de aankomende jaren meerdere cryptowinkels in Europa openen.