Het is niet de langste, duurste of de grootse, maar dankzij het design zal je het intimiderende jacht niet gauw over het hoofd zien. Gedoopt tot Black Legend, werd dit jacht in 2017 gebouwd door Italiaanse scheepswerf Overmarine en is het ontworpen om aan specifieke behoeften van haar eigenaar te voldoen.

Van wie is Black Legend?

De eigenaar van Black Legend is een onbekende zakenman uit Monaco, die anoniem wilde blijven toen hij jacht kocht voor een prijs van $ 25 miljoen, omgerekend € 21,8 miljoen. Er is weinig bekend over deze multimiljonair, maar volgens Yacht Bible heeft hij een geschat vermogen van $ 100 miljoen en heeft hij nog een aantal andere speeltjes onder zijn hoede. Zoals zeiljacht Black Sails, een Airbus ACH 130 helikopter en een uitgebreide collectie zeldzame sportwagens – allen in hetzelfde zwarte thema met rode schedels.

jacht

De buitenkant van Black Legend, voorheen Canelo, is ontworpen door de inmiddels overleden Stefano Righini. Het schip is voornamelijk zwart met witte accenten en natuurlijk niet te vergeten de kenmerkende rode schedel, die de linkerkant van de boeg markeert. Grote zwarte en rode letters spellen de naam op het achterste van het schip en ze is versierd met een rode streep langs haar waterlijn.

Kenmerkende elementen

Het interieur, door Overmarine Group SPA, heeft veel weg van het exterieur, met veel donkere elementen met opvallende rode schedels als accentstukken. De bekleding is gemaakt van donkere stoffen en leer met suède elementen en is er gebruik gemaakt van exotisch hout.

Black Legend

Het jacht kan maximaal tien gasten en negen bemanningsleden verwelkomen, verdeeld over haar vier gastenhutten, waaronder een grote master, een VIP-kamer en twee tweepersoonskamers. De eigenaar en z’n gasten kunnen gebruik maken van het ultramoderne entertainmentsysteem.

Black Legend is de 12e editie in de succesvolle Mangusta 165-serie van Overmarine. 50 meter is in de jachtwereld niet de grootste, maar dat heeft ook z’n voordelen. Aangezien haar diepgang uitzonderlijk laag is, is ze het uiterst geschikt om ondiepere gebieden te verkennen, waar andere grotere schepen zouden vastlopen. Maar goed, die jachten hebben vaak tenders aan boord, waarmee hetzelfde resultaat te boeken is.

Check hier meer foto’s van het Italiaanse vaartuig.