Madeira is een divers eiland in de Atlantische Oceaan dat deel uitmaakt van Portugal. Het eiland is door de natuur, de vele bossen en de bergen populair bij wandelaars en natuurgenieters, maar de meeste kennen het als de geboorteplaats van Manchester United-aanvaller Cristiano Ronaldo, die werd geboren in het plaatjes Funchal. En laat de villa de we op Funda voorbij komen nou precies in dat gedeelte van het autonome gebied liggen.

Sfeervolle villa op Madeira te koop op Funda

Het toeristische eiland staat vol exotische bloemen die er in het wild groeien waardoor Madeira als zodanig ook wel het bloemeneiland wordt genoemd. Vanwege de steile noordkust is de kolonisatie van het eiland begonnen aan de minder steile zuidkust, waar ook de hoofdstad Funchal ligt. Het werd ontdekt in de 15e eeuw en ligt zo’n 850 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust.

Uitzicht Madeira

Enfin, tot zover de geschiedenis- en aardrijkskundeles, laten we doorgaan naar hetgeen waar je voor komt. De “uitstekende villa” is gelegen in de wijk Soa Roque in hoofdstad en bevindt zich nabij een kerk. Houd daar alvast rekening mee voor wanneer je ’s zondags wil uitslapen.

Woonkamer

Het huis heeft een riante entreehal, een ruime living, een woonkeuken, een eetkamer, vier slaapkamers, vijf toiletten, een zolder met een nog een slaapkamer en kantoor. Qua inrichting is er nog een hoop progressie te boeken, maar alle elementen zijn aanwezig om er een fantastische familiehuis van te maken. Verder een kelder die in gebruik is als recreatieruimte met open haard en parkeergelegenheid voor vier wagens.

Vraagprijs

Met prachtig onbelemmerd uitzicht over de stad Funchal, staat de villa op een perceel van 1.170 m². Of toch 600 m²? De makelaar lijkt het nog niet helemaal zeker te weten. Wat wel vast lijkt te staan, is de vraagprijs van € 390.000. Check het aanbod nu op Funda.

Kelder Madeira Terras Portugal