Het Britse McLaren heeft zich volledig gevestigd in de autoindustrie in een kleine 60 jaar. Ze zijn uitgegroeid tot een van de grootste automerken. Ook managen ze een Formule 1-team genaamd McLaren Racing. Om een beetje in dit thema te blijven hebben we vandaag een prachtige McLaren Senna om aan je voor te stellen. De naam Senna is natuurlijk afkomstig van Formule 1-legende Ayrton Senna, ook wel bekend als ‘King of the Poleposition’.

Nummer 376 van de 500

McLaren heeft een jaar of twee geleden een absolute meesterwerk gelanceerd. In dit geval hebben we het dan over de ​​2019 McLaren Senna. Momenteel staat één van deze razendsnelle praalwagens klaar om geveild te worden op het online veilingplatform CollectingCars.com.
De meeste wagens van McLaren hebben al aardig wat kilometers op de stand, maar bij deze 2019 McLaren Senna valt dat nog reuze mee. Hij heeft namelijk nog maar 1500 kilometer op de teller en is nummer 376 van de 500 geproduceerde wagens.
McLaren Senna
Dit zijn geen goedkope wagens en al helemaal niet één met zo weinig kilometers op de teller. Daarbij zijn er ook maar 500 exemplaren van deze beauty uitgebracht. Op het gebied van snelheden die dit pacemonster kan bereiken zal de wagen zich veel meer thuisvoelen op het circuit dan op de provinciale weg.

Specificaties van de McLaren Senna uit 2019

Iedereen is benieuwd naar de specificaties van deze bolide. We houden jullie niet langer in spanning. De wagen heeft een vedergewicht van 1200 kg. Volgens de ontwerpers is dit voertuig uitsluitend gemaakt voor handling en snelheid. Dat laatst genoemde woord maakt de wagen zeker waar.
McLaren Senna uit 2019
De bolide heeft een topsnelheid van 339 km/u en is ongeveer binnen 2,8 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur. De McLaren Senna heeft een 4,0-liter twin-turbo V-8 motor en heeft 789 pk. De achterwielen hebben ook nog eens een zeventraps, dubbele koppeling automatische transmissie.Het minimalistische ontwerp concentreert zich op maximale aerodynamische efficiëntie en gewichtsvermindering.
Senna heeft nog een aantal verfijnde details die hem nog even specialer maken. De kleur is bijvoorbeeld Vega Blue Elite, verfraaid met glanzende koolstofvezelcomponenten. Gorilla Glass is geïntegreerd in de deuren, terwijl ultralichte negenspaaks wielen keramische schijven en rode remklauwen bevatten.

Het interieur

Vanbuiten is het al een prachtige bolide, maar van binnen heeft het racemonster ook zijn charmes. De touringsstoelen zijn van koolstofvezel in zwart alcantara. De fel rode veiligheidsgordels en de sportieve uitstraling geven het interieur een sportieve look. Je kan niet alleen blazen op de weg, maar je kan via de zevendelig Bowers & Wilkins-audiosysteem ook keiharde muziek blazen.

De wagen wordt geveild op 10 december, maar iedereen is natuurlijk benieuwd naar de prijs. De veiling loopt al binnen enkele uren af en op het moment van schrijven staat het hoogste bod op $550,500.

interieur