Na vorige week een pauze ingelast te hebben zijn we deze week weer oud en vertrouwt terug met een Pure Luxe-video. Ditmaal krijgen we een rondleiding van makelaar Karina Nipperus, van The Agency Amsterdam, door een spectaculair appartement in Amsterdam-Zuid, verdeeld over twee niveaus. Dit waanzinnige appartement  heeft een vraagprijs van € 6.500.000,- en ligt vlakbij het Museumplein. “Voor wie de voorkeur geeft aan Metropolitan Luxury Living: zoek niet verder.”

Videotour door state-of-the-art appartement in Amsterdam Oud-Zuid

Bij een woning van dit kaliber hoeven we niet alle individuele kenmerken expliciet te vermelden, maar het moge duidelijk zijn dat ieder onderdeel weelde uitstraalt, in combinatie met ‘een scheut sexiness’. Kosten noch moeite zijn gespaard om dit ​​prachtige appartement te creëren. Met name de stijlvolle living spreekt zeer tot de verbeelding. Woorden als elegantie, hoogglans, kleurijk, modern en speels schieten ons te binnen.

Dat de huidige eigenaar dol is op entertainment, blijkt wel uit de eettafel met 12 zitplaatsen en de ruime, luxe keuken. Datzelfde is terug te zien aan de indeling van de woonkamer, waar een gezelschap plaats kan nemen voor de open haard, die door de ingebouwde spiegels een ware eyecatcher geworden en waar zelfs een televisie in zit. Die had je nog niet eerder gezien, nietwaar?

Enfin, De woning staat garant voor 277 vierkante aan vierkante meter en de twee slaapkamers hebben allebei een eigen en-suite badkamer. De bovenste slaapkamer van de twee is voorzien van een romantische open haard en een gigantische inbouwkast om al je kleding kwijt te kunnen.

Daarnaast komt de woning ook nog met een tuin, die groter dan gebruikelijk in Amsterdam en is te betreden via meerdere openslaande deuren. En om het af te toppen zijn er nog twee royale parkeerplaatsen in de onderbouw van het gebouw aanwezig om je Porsche en/of Range Rover te stallen.

Amsterdam Oud-Zuid

Foto: Chanel de Lange

Voor wie op zoek is naar elegantie, moderniteit en smaak heeft, is dit werkelijk een unieke kans. Het prijskaartje spreekt voor zich: woningen als deze zijn er slechts in beperkte oplage. Interesse in dit prachtige appartement aan de Pieter de Hoochstraat 9A? Haast je dan richting de website van The Agency Amsterdam.

Winactie

Uiteraard is de housetour niet compleet zonder WristCheck, dikke auto, sabrage en winactie. De winactie van deze week: 3 x Vintrado.nl tegoedbon van € 100 voor een paar heurlijcke flessen wijn of champagne. Wel zo lekker nu de feestdagen voor de deur staan.

Ten slotte hielden we nog een interview met de makelaar van dienst van The Agency: Karina Nipperus. Daarbij hebben we het over haar carrière, het makelaarskantoor en de huizenmarkt.

1. Kun je The Agency omschrijven in drie zinnen
De ultieme combinatie van een boutique makelaar met een red carpet treatment. Het optimaliseren van de customer journey is bij The Agency net zo belangrijk als de uiteindelijke deal. Wij bieden een ‘concierge-service’, aan; wij zijn altijd one phone call away.

2. Hoe zag jouw carrière eruit voordat je bij The Agency kwam?
Ik studeerde rechten in Amsterdam en verkocht mijn huis (onderhands) aan een makelaar in Amstelveen, waarna ik gevraagd werd of ik daar wilde werken. Het/dit sloot mooi aan bij mijn studie en ik heb toen direct mijn makelaars papieren gehaald om zo een eigen NVM kantoor te mogen beginnen. Ik heb mijn eerste kantoor geopend in Amsterdam in 2006 en werd daarna gevraagd om samen met iemand een kantoor over te nemen in Amstelveen. We zijn toen in twee jaar tijd gegroeid van 3 werknemers naar 10, best succesvol voor een makelaarskantoor. Toch begon het toen weer te kriebelen. Ik wilde iets anders want ik vind de makelaardij toch nog heel traditioneel in Nederland. Voor mij mag het allemaal iets spannender, mag de focus meer liggen op de customer journey van de klant en vind ik dat service belangrijker moet zijn. Zo kwam ik uit bij The Agency. Zij hebben een ‘global reach’, maar toch met een boutique gevoel. Dat past bij mij.

Foto: Chanel de Lange

3. En nu komt The Agency naar Europa met het eerste kantoor in Nederland, wat is jouw rol hierin?
Eigenlijk heb ik heel brutaal een mail gestuurd met in mijn achterhoofd het idee dat het vast nooit iets zou gaan worden. Maar, binnen twee weken zat ik in een Zoom call met de president franchise, een week later weer en daarna zijn wij de samenwerking gestart. Amsterdam stond eerst niet in The Agency’s top 8 of 10 locaties. Londen stond op nummer 1, daarna kwam Spanje. Toch is het Amsterdam het eerste Europese kantoor geworden omdat er (vanaf het eerste contact) direct een klik was. Die is er gelukkig nog steeds!

4. Waarin onderscheidt The Agency zich ten opzichte van andere makelaarskantoren in Nederland?
The Agency is service-oriented. ‘We sell your house like it’s our own.’ Wij beschikken over een wereldwijd netwerk, maar onze agents beschikken over lokale expertise. Wanneer wij een nieuwe aanvraag van een klant krijgen, gaan we samen een traject in. We kijken duidelijk naar alle wensen, geven ons advies wat gebaseerd is op jarenlange ervaring en kijken echt naar wat er nodig is om jouw huis te verkopen. Wanneer we een huis aankopen voor een klant, schetsen we een reëel beeld. Het is niet altijd mogelijk om direct een droomhuis te kopen, maar tijdens het aankooptraject kijken wij wel welk huis de potentie heeft om een droomhuis te worden of wellicht een tussenstation is op weg naar het droomhuis. open huizen met de potentie om het droomhuis te worden. Zo pikken wij de ‘ongeslepen diamanten’ uit de markt.

Foto: Chanel de Lange

5. The Agency garandeert een ‘conciërge service level’, wat houdt dit precies in?
Dat wij met de klant meedenken tijdens iedere stap in het traject. Onze service is van een hoog niveau, maar dit doen we niet alleen voor dure objecten. Qua verkoop zijn wij op zoek naar leuke, mooie objecten in elke price range en bieden iedere klant dezelfde kwalitatieve service.

6. Waar haal jij de meeste voldoening uit in je werk? En waar zit de uitdaging?
De uitdaging zit voor mij in elke keer weer een goede prijs neerzetten bij een verkoop. de verkopers/opdrachtgevers. Het is vaak een emotioneel proces waar onze klanten doorheen gaan wanneer ze hun huis verkopen en ik vind het belangrijk dat ik ze op hun gemak kan stellen. Hetzelfde geldt bij het zoeken naar een woning, Ik zoek nu bijvoorbeeld voor twee topadvocaten die dachten dat ze een heel zakelijk proces in konden gaan. Alles blijkt minder waar te zijn. Ik vind het leuk om ze bij te kunnen staan en advies te kunnen geven gebaseerd op 20 jaar ervaring en zo te laten zien dat het echt meer is dan alleen het aantal m2 uitrekenen.

7. Het is geen geheim dat de huizenmarkt nu oververhit is, hoe ga jij daarmee om?
Voor de klant zijn wij nu echt een steun en toeverlaat. Ik probeer de emotie weg te nemen en de moed erin te houden. Om reëel te blijven moet ik soms ook streng zijn als in ‘Nee, dit gaan we niet bieden en wel hierom’. Ik zorg ervoor dat onze klanten leren out of the box te denken. Vaak focussen ze zich blind op één ding, terwijl er veel/best andere huizen zijn die op andere vlakken veel potentie hebben.

Amsterdam Oud-Zuid

Foto: Chanel de Lange

8. Welke tip zou jij de lezers willen geven voor het succesvol (ver)kopen van een huis?
Voorafgaand aan elke foto shoot van een huis, ga ik langs bij de opdrachtgever om advies te geven. Ik geef aan wat opgeruimd moet worden, wat goed is om juist wel in beeld te laten, geef tips over het kleurgebruik, etc. Ik kijk goed naar hoe het huis eruit ziet en zorg ervoor dat dit ook het beste uitkomt op de foto. We bespreken daarna een plan van aanpak. Elke verkoop is anders. Een scheiding als reden van de verkoop is heel anders dan wanneer het huis wordt verkocht omdat de klant iets groters wil vanwege de verwachting van een eerste of tweede kindje. Mijn tip is dan ook; schakel die professional in bij zo’n belangrijke deal. Drie maanden geleden heb ik iemand geholpen die al een onderhands bod van een vriend had ontvangen. Dit ging om 1.6 miljoen, waar de verkoper blij mee was. Toch heb ik er in twee dagen tijd 1.825 miljoen van weten te maken. Zo heb ik mezelf wel bewezen denk ik…

Met speciale dank aan The Agency Amsterdam, Friends of the Brands, BMW Nederland, Gentle Drivers, Schaap & Citroen, Louis Roederer Champagne en Vintrado.

Foto: Chanel de Lange