Funda staat tot de nok vol met state-of-the-art woningen, maar ook huizen die er wat verloederd bij staan, terwijl er in sommige gevallen wel degelijk potentie in zit. Wat te denken van dit getransformeerde pand in Amsterdam Oud-Zuid dat voorheen in gebruik was als kaaswinkel.

Dubbele benedenwoning in Amsterdam-Zuid ondergaat transformatie

Wanneer je een woning wil verkopen via Funda, of via welke verkoopmethode dan ook, moet het er wel een beetje aantrekkelijk uitzien, ongeacht het feit dat iedereen die anno 2021 een verkoopbord in de tuin zit, gegarandeerd winst boekt, met enkele uitzonderingen daargelaten. Gelegen in de Hoofddorppleinbuurt te Amsterdam-Zuid beslaat deze dubbele benedenwoning 149 vierkante meter en konden buurtgenoten hier voorheen terecht voor kaas. Maar tijden veranderen. De huidige eigenaar heeft er ongetwijfeld behoorlijk wat geld en moeite ingestoken, maar het resultaat mag er zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Funda Makeovers (@fundamakeovers)

Het resultaat is een modern woonhuis met een compleet nieuw gevoel en uiterlijk. De gevel is opnieuw vormgegeven en bij binnenkomst is niet meer terug te zien van de systeemplafonds, vergane vloerenen en krakkemikkige muurtjes. Deze elementen zijn eruit gehaald en hebben plaatsgemaakt voor een royale living, voorzien van een moderne open leefkeuken met kookeiland en een op maat gemaakt Fenix werkblad.

De open verbinding tussen de woonkeuken, eetkamer en living room zorgen voor de algehele nieuwe, luxe uitstraling. In de gehele woonkamer, woonkeuken en eetkamer ligt een prachtige visgraat vloer die, net als de marmeren werkbladen en de stalen deuren, bijdragen aan de huidige luxe trend.

Drie van de vier slaapkamers zijn gelegen op de souterrain, terwijl de het resterende vertrek zich op de begane grond bevindt. Opfrissen is zo gepiept in de ‘master bathroom’, die een regendouche met glazen wanden en een prachtig wastafelmeubel bevat.

Naast een prachtige binnenruimte, is de buitenruimte ook op de schop gegaan. Vóór de renovatie bestond de oppervlakte van 47 vierkante meter, gelegen op het westen, uit een paar verdwaalde bomen en een onbestraat stuk grond. Nu is de helft voorzien van grote tuintegels en de rest wordt ingevuld door gras. Dit valt samen met sfeervolle verlichting, plantenborders en een tuinhuis met terrasoverkapping om in te loungen. Met het Vondelpark om de hoek zit je hier meer dan gebakken.

Nieuwe vraagprijs op Funda

Voor de gehele renovatie en verbouwing had de woning op Haarlemmermeerstraat 70 H een oppervlakte van 156 vierkante meter. Het huis had destijds een vraagprijs van € 610.000. Nu wordt het op Funda aangeboden voor € 1.325.000: een stijging an € 715.000, terwijl er wel 7 vierkante meter verloren is gegaan.