Project Y910 van Italiaanse scheepswerf Fincantieri, oorspronkelijk gebouwd door de Poolse scheepswerf Stocznia Gdynia, is een zeldzame kans om de 9e grootste superjacht die momenteel in aanbouw zijn te verwerven.

Momteneel is Y910 nog op de Fincantieru scheepswerf in aanbouw, maar is binnenkort gereed voor haar nieuwe eigenaar en haar “tot een van de grootste megajachten te wereld te maken”. De romp en bovenbouw zijn zo goed als af en wat overblijft is het luxe interieur en dekvoorzieningen naar de specificaties van de potentiële koper. Alles is dus nog mogelijk

Twee helikopterplatforms en twee zwembaden

Het jacht beslaat in totaal liefst 2.370 m2 aan accommodatie- en amusementsruimte en meer dan 1360 m2 open ruimtes. Daaronder verdeeld zijn ook twee zwembaden bieden ruime verzamelplekken om te genieten van de zon en welk omliggende landschap of kust dan ook.

Project Y910

Uitgerust met twee helikopterplatforms, een hangar en vier tendergarages is het overigens ook gemakkelijk om zeezieken over te brengen naar het vaste land. De garages aan boord bieden plaats aan elk type voertuig, inclusief grote SUV’s en een landingsvaartuig voor een shuttle van en naar de kust. Er is ook voldoende ruimte voor waterspeelgoed voor elke stemming.

Project Y910 heeft accommodatie voor 36 gasten en 50 bemanningseden

Buiten het appartement van 350 m2 van de eigenaar op het bovenste dek zijn er op de lagergelegen dekken nog twee VIP-appartementen plus extra tweepersoonshutten. De in totaal 18 persoonshutten verlenen onderdak aan maximaal 36 gasten en 50 bemanningsleden.

Momenteel worden alle voorbereidingen getroffen om de grootste jachtveiling ooit in goede banen te leiden. Terwijl er € 25.000.000 voor Project Y910 wordt gevraagd, is het eerste bod een feit. Een, uiteraard, potentiële koper heeft een bod uitgebracht van € 1.500.000. Kans is klein dat dat voldoende is, want op het moment van schrijven loopt de veiling nog 87 dagen.

Ga naar Concierge Auction voor de veiling en lees meer over het project op de website ProjectY910.