In de zomer van 2021 zette Gaston Starreveld, bekend van de kreet ‘goooeeedddenavond’ bij Postcode Loterij, zijn villa in Heemstede te koop voor het symbolische bedrag van €1.777.777. Het betrof een excentrieke woning die boordevol karakter zit. In ieder geval genoeg om binnen enkele maanden een koper aan te trekken. Het verkoopbord kan uit de tuin en de 59-jarige kan de winst tellen.

De extravagante villa van Gaston Starreveld is met forse winst verkocht

Gaston Starreveld heeft al vaker geuit uitgekeken te zijn op Nederland, en na een mislukte poging om te vertrekken, is het hem ogenschijnlijk gelukt om zijn voormalige thuis van de hand te doen. Hiermee is hij niet langer de eigenaar van dit “New York Loft Style verbouwd (familie-)huis (277 m² en bijgebouw van 72 m²!) aan de rand van Heemstede Centrum.” De makelaar laat weten dat het exacte bouwjaar een raadsel is, maar dat er bouwtekeningen zijn die teruggaan tot 1938, terwijl Haarlems Dagblad meldt dat het pand dateert uit 1913.

Gaston Starreveld-1

Enfin, hij telde er samen met zijn vrouw in 2016 € 450.000 voor neer om er vervolgens een hypotheek op te vestigen van €900.000. Volgens Quote was de helft voor rekening van zakelijke bekenden van de 59-jarige prijsuitreiker.

Hij gaf het interieur een opvallend en vooral kleurrijk uiterlijk. De Porsche in de woonkamer is daar het perfecte voorbeeld van, in combinatie met de old-school ANWB-belpaal en een miniatuur (Formule 1-)autoverzameling. Elders in het pand is er ruimte gemaakt voor een bruine kroeg, waar een gigantische verzameling foto’s en Heineken-prul de show stelen. Onder het zadeldak met pannen zijn 3 kamers en 2 badkamers gerealiseerd, verdeeld over 3 woonlagen.

Het extravagante thema is niet overgeslagen bij de tuin. Kijk maar eens naar de overdekte ruimte, met Postcode-Loterij-oranje tuinkussens en barstoelen,  in samengang met een bar die op duikafstand ligt van het zwembad. Het wordt voor de rest ingevuld door palmboompjes, planten en nog enkele kunstwerken- en beelden.

Onder de vraagprijs verkocht

Volgens BekendeBuren is het pand uiteindelijk verkocht voor € 1.710.000. Weliswaar € 67.777 onder de vraagprijs, maar binnen circa 6 jaar toch een winstmarge van circa € 800.000, gezien de hypotheek, voor Gaston Starreveld en zijn vrouwelijke wederhelft.