Vorig jaar kon Conor McGregor eindelijk de deuren openen van zijn Irish Pub: The Black Forge Inn – uiteraard in zijn geboortestad Dublin. Het bevat een luxueus uitziend restaurantgedeelte, een traditionele bar en een biertuin. Echter zal de pub de komende tijd weinig tot geen bezoeken kunnen ontvangen, want deze week was McGregor’s zuipkeet het doelwit van een heuse benzinebomaanslag.

Irish pub The Black Forge Inn van Conor McGregor

De Irish pub bevat drie riante zalen, barkrukken om diverse Gaelic voetbalploegen op kwijt te kunnen en een variatie aan hoge en lage tafels. Dan is er nog de uitgestrekte barzijde om iedereen tijdig te voorzien van een alcoholische dorstlesser, ofwel Guinness of Proper No. Twelve, het whiskeymerk dat door Conor McGregor is opgericht, maar inmiddels is verkocht. Op zijn Instagram laat hij zien sporadisch een bezoek te brengen aan zijn horecagelegenheid.

Conor McGregor kocht het pand voor € 1,9 miljoen om vervolgens een extra € 1 miljoen opzij te zetten om het geheel te laten renoveren. Maar goed, McGregor zou in de afgelopen 12 maanden € 148 miljoen hebben verdiend, terwijl hij slechts twee keer in de Octagon stond, dus hij kan zich het een en ander permitteren.

“Vermeende aanvallers dachten misschien dat hij binnen was”

Echter gunt niet iedereen hem zijn eigen zaak. Afgelopen woensdag was de pub betrokken bij een bomaanslag. Kort voordat het incident zou hebben plaatsgevonden, werden twee personen op een scooter gespot die richting de gesloten bar reden. “McGregor had op hetzelfde moment een smaaktestmenu in de kroeg, dus de vermeende aanvallers dachten misschien dat hij binnen was,” vertelde een bron aan Dublin Live.

De politie liet aan het Ierse nieuwsblad weten dat kroeg niet beschadigd was, maar dat ze wel op zoek naar getuigen om de vermeende verdachte te besproken. “Gardai (de politie, red) wil vooral dat iedereen die ’s nachts camerabeelden heeft, dit voor hen beschikbaar maakt.”