Job Smeltzer, ofwel DJ La Fuente, is een regelrechte Porsche-aanbidder (en Ferrari en BMW) en heeft al in diverse sportwagens mogen rijden. Ongeveer een jaar terug verkocht hij zijn Posche 911 TechArt voor € 215.000, maar heeft zichzelf recent getrakteerd op een gelimiteerde Porsche Techart GTstreet R ter waarde van een half miljoen euro. “De kroon op een kinderdroom.”

Porsche Techart GTstreet R van DJ La Fuente

En gelimiteerd is geen overbodige krachtterm, want er zijn slechts 87 stuks (TechArt werd in 1987 opgericht) van deze sportwagen. Na lang wachten mocht de DJ ‘m eindelijk in ontvangst nemen. Een Porsche 911 Turbo is natuurlijk al waanzinnig, maar La Fuente heeft besloten om ‘m naar een nieuw niveau te laten tillen door het Duitse tuningsbedrijf TechArt, die hem “nog dikker” hebben gemaakt en transformeerde tot een TechArt GTstreet R.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door La Fuente (@djlafuente)

Alle exemplaren zijn volledig naar wens te maken en dat is dan ook exact wat Smeltzer heeft gedaan. Hetgeen dat ongetwijfeld het eerste opvalt en een blijvende indruk nalaat is de felblauwe (Shark Blue) exterieurkleur, met hoogglans zwart als constrasterende kleur. Niet alleen de carrosserie zit eronder, ook de remklauwen en, naast koolstofvezel, komt het ook terug in het interieur.

Deze slinkse scheurbak heeft onder de zwarte motorkap 800 pk liggen en 950 Nm aan koppel. Wat deze cijfers qua prestatie doen? Binnen 2,7 seconden schiet de omgebouwde Turbo S de 100 km/u met een topsnelheid van 350 kilometer per uur.

voor extra aerodynamica kun de dubbele spoiler, die bij een bepaalde snelheid vanzelf naar boven komen, niet achterwege blijven en daarmee kost het totale pakket maar liefst €500.000. Zie hieronder in de video van DAY1 hoe dat in de praktijk eruit ziet én vooral klinkt.