De ene auto is onderhoudsgevoeliger dan de ander. Blijkbaar vallen EV’s als die van Tesla relatief gezien in het hogere segment, zo ondervond de Finse Tuomas Katainen. Na enkele foutmeldingen besloot hij met zijn Tesla Model S uit 2013 naar de garage te gaan, waar hem verteld werd dat het hele accupakket vervangen moest worden. Kosten: omgerekend € 20 duizend. Tsja, wat doe je dan?

Fin blaast zijn Tesla Model S op met dynamiet wegens te hoge onderhoudskosten

In de video, met Engelse ondertiteling, legt Tuomas Katainen uit dat zijn Model S uit 2013 onlangs tal van problemen ondervond, waardoor hij hem naar een Tesla-servicecentrum moest laten slepen. Vier weken later, nadat hij de auto had bekeken, verkondige Tesla het nieuws aan de eigenaar dat het vervangen van het batterijpakket de nodige kosten met zich mee zou brengen.

Tesla Model S

Flink balen, dat zeker. Maar de Fin in kwestie nam wel erg desastreuze maatregelen. Om het lot van de Tesla te bezegelen trommelde hij een videocrew op en liet hij 30 staven dynamiet op zijn acht jaar oude Model S hangen, nadat de auto werd geparkeerd onder een met sneeuw beklede klif. Wat volgt is een cinematisch spektakel van vliegende onderdelen. Uiteraard met slow-motion beelden om het een extra dramatisch effect te geven. Het is geen spoiler om te vermelden dat er weinig van het EV overblijft.

Pop van Elon Musk

Het team heeft ook de pop van Tesla CEO Elon Musk erin gestopt, die eerder uit een helikopter is gegooid. De video is op 17 december 2021 geplaatst en heeft op het moment van schrijven al meer dan 2.381.468 kijkers getrokken. Kans is aannemelijk dat hij door de media-aandacht die hij uit deze video haalt, de waarde van zijn Tesla Model S er uitheeft.

Enfin, zie het hieronder voor jezelf.