Elektrische rijden was vroeger iets wat als bijzonder werd gezien. Nu is het genormaliseerd en kijkt niemand er nog echt van op. Elektrische vaartuigen zijn een stuk minder vanzelfsprekend en zijn daarom ook veel unieker. In de categorie elektrische, luxe catamarans is het al helemaal een fenomeen op-zich. De Electric Solar Catamaran Sunreef 80 Eco gemaakt door Poolse scheepsbouwer Sunreef Yachts laat zien dat milieuvriendelijke vaartuigen er ook luxe uit kunnen zien.

Milieuvriendelijke catamaran

Er zijn nog meer voordelen dat de catamaran elektrisch is. In meeste gevallen bevinden vaartuigen die bestemd zijn voor luxe zich bijna altijd in een zonnige omgeving. Daarom is het ideaal om zonnepanelen op de boot te hebben waardoor hij ondertussen gewoon oplaadt en je je geen zorgen hoeft te maken dat je midden op zee stil komt te liggen.

catamaran interieur

Ze noemen het schip door de milieuvriendelijkheid ook wel ‘The Green Breakthrough’.

Drie luxe dekken

In de video is te zien hoe het prachtige schip in de Poolse sneeuw in het water wordt geplaatst. Ook maak je kennis met de prachtige binnen- en buitenkant van het schip. The Green Breakthrough bestaat uit drie verdiepingen, waarvan het bovenste dek is ingericht om op een comfortabele plek een geweldig uitzicht te hebben. Het middendek heeft een jacuzzi, bar en loungeplekken en het onderste dek kan met een riante woonkamer en eetzaal grote groepen ontvangen. Ook ideaal als je de zon even zat bent.

catamaran slaapkamer

Op de catamaran is er in totaal plaats voor 10 gasten verdeeld over vijf luxe vertrekken. Het achterdek is de ideale plek om feesten te geven met maximaal 16 personen. Bij aankoop van het jacht heb je de optie om een dj-set in te laten bouwen, maar deze privileges zijn bedoeld en beschikbaar voor de échte feestbeesten onder ons. Enfin, check de video hieronder.