In oktober van 2021 liet Rick van Stippent, oprichter van Stipt Polish Point (gespecialiseerd in het cosmetisch restaureren en renoveren van uw auto), ons zijn bedrijf in Vugt zien (313 duizend weergaven). Ook kregen wij een exclusief kijkje in zijn eigen persoonlijke autocollectie, maar die was klaarblijkelijk nog niet compleet.

Rick van Stippent bouwt knalroze Chevrolet uit Flodder na

Er miste nog iets en dus was Van Stippent bezig met “het meest aparte project dat ik in mijn hele leven heb mogen bouwen”. Hoowel hij dagelijks mag genieten van Maserati’s, Lamborghini’s, Audi’s, Mercedessen, (waaronder de 6×6 van Joel Beukers) en allerlei andere speciale modellen van exclusieve merken, was hij druk in de weer met een afgetrapte, knalroze Chevrolet. Maar met een reden.

De 29-jarige Brabander kocht de cabriolet in Duitsland en maakte er destijds al een video over die op het moment van schrijven 170 duizend keer bekeken is. “Op de teller staat 95.000 mijl, dat is zo’n 160.000 kilometer, maar we hebben hem weer als nieuw gemaakt”, zegt Rick van Stippent.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stipt Polish Point (@stiptpolishpoint)

Flodderfilms

“Als ik vroeger voor een paar gulden een videoband ging halen van een van de Flodder-films, zei ik altijd: ik wil later net zo’n auto als Johnnie Flodder, maar dan wel nieuw”, vertelt Rick aan Omroep Brabant. Hij is al fan sinds z’n 10e en inmiddels heeft hij er een een-op-een nagebouwd. “Voor mij horen de Flodderfilms bij de Nederlandse geschiedenis.”

“Als je erin rijdt, is het echt een belevenis en mensen op straat staan met open mond te kijken,” vervolgt hij. “Ik ga er lekker met m’n kinderen in rijden en als ze wat groter zijn laat ik ze alle films van Flodder zien. Voor mij horen die films bij de Nederlandse geschiedenis en deze auto dus ook.” Zie hieronder het proces én het eindresultaat.