Originaliteit en geschiedenis zijn eigenschappen van woningen die in de huidige Nederlandse architectuur streng meetellen. Deze unieke bunker in Den Haag, Badhuisweg, ziet er eigenzinnig en vergaan uit, maar vanbinnen is het een volkomen normale woning. Luxe zelfs.

Voormalige munitiebunker in Den Haag

De woning is gelegen naast een historische plek, namelijk in het meest bosrijke gedeelte van de Badhuisweg: een munitiebunker die stamt de tweede wereldoorlog. De oude kenmerken werden door de architectuur van de bunker bijna volledig intact gelaten en daaromheen werd het gemoderniseerd.

WW2 bedeiningsruimte

Zo is de technische ruimte van de bunker nog volledig intact en elke dag op nieuw te bewonderen in de villa. Dit alles leidt tot een prachtige woning waar historie en een moderne, maar toch klassiek stijl gecombineerd wordt.

Bunkerwoning vanbinnen

Het perceel van wel 510 vierkante meter kan betreden worden via een elektrische poort die de mogelijkheid biedt om meerdere bolides te parkeren. Je stapt een prachtige gang binnen die je meteen kennis laat maken met de ruime woonkamer.

De villa beschikt verder nog over een open keuken, een zitkamer, een diner ruimte waar de nieuwe koper zich helemaal vol kan ‘bunkeren’, ten slotte zijn er nog vier slaapkamers. Deze hebben allemaal een eigen badkamer.

woonkamer bunker

Verder heeft de woning nog plaats voor een grote thuisbioscoop, een atelier, een muziekruimte met een drumstel, dus geluidsdempers zijn ook noodzakelijk om aan te schaffen. Toch is dit niet het eens het beste plekje van de woning. Dat is voor de volle 100% het ruime buitenterras. Hier staat een picknicktafel, een loungeset en voor de kids nog een trampoline.

De historische bunker woning met 455 vierkante meter aan woonruimte staat te koop voor een krankzinnig prijs van € 2.750.000. Bekijk via deze link de advertentie

Badhuisweg biscooop bunker Bunker