Het 75 meter lange superjacht Cloudbreak werd in 2016 afgeleverd aan Alexander Svetakov door de Duitse scheepswerf Abeking & Rasmussen uit Lemwerder, vlakbij Bremen. Svetakov is een Russische self-made miljardair en zakenblad Forbes schat zijn vermogen op $ 2,8 miljard. De 54-jarige is onder meer de eigenaar van jacht Cloudbreak, dat is te charteren voor een astronomisch wekelijks bedrag.

Cloudbreak van Duitse scheepswerf Abeking & Rasmussen

Alexander Svetakov begon met het importeren van elektronica uit Azië, maar vond zijn financiële succes in onroerend goed met zijn Absolut Investment Group, een multidimensionale investeringsgroep met de focus op vastgoed. Ondertussen lopen zijn belangen uiteen van kaviaar tot de langbouw en van de casinoindustrie tot vermogensbeheer en voedingsmiddelen.

Zijn superjacht Cloudbreak is zo’n € 177 miljoen waard en is wekelijkse te charteren voor maar liefst € 750.000 bij SuperYachtsMonaco. Ook spendeert Svetakov zelf graag quality time met zijn gezin op het Duitse gevaarte. Tijdens zijn meest recente vakantie in de Turkse havenplaats Bodrum liet hij een forse fooi van € 970 achter in een restaurant na een geslaagd ontbijtje.

Wereldberoemd jacht

Als een van de beroemdste jachten ter wereld, zowel in lengte als in aanzien, heeft het een reeks beroemde mensen aan boord verwelkomd, zoals Jennifer Lopez, Heidi Klum en Julia Roberts, en liegen de specificaties er niet om.

De master suite op het hoofddek bevat een neerklapbaar balkon aan bakboord en een zeeterras met ligbed aan stuurboord. De overige gastenhutten bevinden zich op het benedendek en zijn verbonden met de strandclub aan de achterzijde. Een met glas omsloten lift zorgt ook voor een gemakkelijke passage tussen alle dekken.

Een van de meeste verfijnde plekken op Cloudbreak, moet het zonnedek zijn. Met een groot zwembad met ligstoelen, een andere uitnodigende lounge met mooie leren banken is het dé locatie om ’s avonds te genieten van cocktails terwijl er een film wordt op gezet op het bioscoopscherm.

Enkele veranderingen in de licht- en geluidssystemen kunnen het achterste helikopterplatform transformeren tot een gezellige feestruimte, terwijl het bovenste observatiedek een meer intieme ruimte is waar meevarenden hun sociale batterij even kunnen opladen.

Ook is het mogelijk om helemaal tot rust te komen in de massageruimte in het prachtige wellnesscentrum (met sauna en dompelbad) op het benedendek om stoom af te blazen in de volledige fitnessruimte. De nabijgelegen garage zit bomvol met  waterspeelgoed voor sportieve gasten en twee tenders om de kust van wat dichterbij te verkennen.

Andere vervoersmiddelen van de Russische miljardair

Het moge duidelijk zijn dat Cloudbreak uiterst geschikt is voor een avontuurlijke charter en onvergetelijke herinneringen, maar helaas gaat voor niets de zon op.

Wanneer jij het jacht van de Russische miljardair chartert, hoef je je niet druk te maken over zijn eigen vervoer. Hij heeft namelijk ook een Gulfstream G650 zakenjet en een Bell 429-helikopter tot z’n beschikking.