Nadat gebouwen hun oorspronkelijke waarde en doeleinden verliezen, worden velen omgebouwd voor nieuw gebruik. Het voormalige Sint Elisabeth Gasthuis met monumentale kerk uit de 19e eeuw is zo’n geval. In het hartje van de historische binnenstad van Leiden is dit object omgetoverd tot een  “exclusieve loftachtige woning in de kapel.”

Loftachtige woning in een monumentale kerk in Leiden

Verspreidt over het riante woonoppervlak van maar liefst 338 m2 zijn nog altijd de bijzondere neogotische stijldetails te aanschouwen. Samen met de authentieke kapel en de moderne luxe afwerking in loftachtige stijl en de ruimtelijke leefruimtes, is dit een woning als geen ander.

De unieke hoogte van de kapel en de gotische raamvormen met glas-in-lood zetten de toon. Boven de voorhal bevindt zich de koorzolder met orgelpijpen vanwaar een weelderig uitzicht op de kerkzaal. De houten gordelbogen rusten op natuurstenen consoles met ingekerfde decoratie.

Kapel Leiden

De unieke kapel kenmerkt zich door de authentieke bouwstijl uit eind 19e eeuw met een bijzonder royale en ruime kerkzaal van 223 m2. Mocht je de vraagprijs hebben betaald met onzuiver geld, dan kan je iedere ochtend plaatsnemen in de nabijgelegen biechtstoelen.

Slaapgenot in de kerk

De riante living beslaat zelfs 129 m2 en kan vergezeld worden door een open woonkeuken. In de imposante kapelzaal bevindt zich een afgescheiden royale slaapkamer met luxe badkamer en suite van totaal ca. 21,5 m2. Alles is luxe en ruim: zelfs het toilet is 9 m2.

Aan de achterzijde van de kapel ligt de tweede slaapkamer met mooie glazen wanden die direct toegang biedt tot de tweede badkamer, die is voorzien van een inloopdouche met daarnaast een opvallende inloopkast. Op de verdieping in de kapel, in het koorgedeelte met orgelpijpen, bevindt zich nog een schitterende ruimte voor een slaapkamer van 37,5 m2.

Slaapkamer Leiden

Het beeldmateriaal op Funda geeft slechts een idee hoe het eruit zou kunnen zien, want de afwerking kan grotendeels door koper nader worden bepaald. Daarvoor moet je wel iets te besteden hebbem, want de getransformeerde kerk kost € 1.590.000.