Het Nederlandse Vanquish Superyachts heeft kortgeleden het prachtige VQ115 Veloce aangekondigd. Met een topsnelheid van 50 knopen is het het snelste jacht geproduceerd van aluminium. Één knoop is identiek aan één zeemijl per uur, wat overeenkomt met 1,852 kilometer per uur. Het jacht beschikt over een Rolls-Royce motor en is niet alleen sportief vanbuiten, maar vanbinnen is de inrichting minstens even sportief en modern.

Aluminium superjacht VQ115 Veloce

Veloce is ongeveer 35 meter lang en is momenteel nog in aanbouw, maar naar verwachting zou hij voor 2023 af moeten zijn. Binnen is de indeling van het interieur voorzien van een flexibele hoofdsalon met individueel meubilair dat naar behoefte kan worden verplaatst en aangepast.

aluminium superjacht

Aan boord is er plek voor maximaal acht gasten, verspreidt over een mastersuite, een VIP-kamer en passagiershutten. Er is ook nog een speciale mediaruimte aan boord, die ook dienst doet als vierde gastensuite.

Futuristische en stijvol

Het stijvolle gevaarte wordt omschreven als “futuristisch” met een “casual groove.’ De kernkleur die gebruikt wordt is wit-marineblauw in combinatie met teakhouten vloeren die wel vaker zijn terug te zien op luxe jachten.

aluminium superjacht

Het zal het langste lid zijn van de Vanquish-vloot wanneer ze in 2022 aan de Hamptons wordt afgeleverd. VQ115 Veloce wordt op aanvraag gemaakt en zal dus naar alle waarschijnlijkheid niet te koop zijn. Maar een poging wagen kan altijd, toch?

Luxe faciliteiten

De toekomstige eigenaar vond het belangrijk dat er genoeg plek is voor zijn gasten die op het jacht worden ontvangen, dus zijn de buitendekken daar vooral op ingericht. Op het voordek bevindt zich een prachtige zoutwaterjacuzzi omringd met ligkussens en een alcoholische versnaperingen – waaronder champagne.

Ook biedt het jacht genoeg ruimte voor luxe speeltjes. Zo kan je gemakkelijk je mini-onderzeeër of jetski’s meenemen aan de onderzijde van het jacht. Terwijl dit het grootste jacht wordt voor de Nederlandse scheepswerf, zitten er al twee jachten in de pijplijn die nog groter worden.

aluminium superjacht
VANQUISH VQ115 VELOCE