Toen het op de markt werd gebracht, was er waarschijnlijk geen prestigieuzer adres beschikbaar in de stad van de liefde met uitzicht op de Eiffeltoren dan dit penthouse. Gelegen naast het nieuwe Bulgari Hotel is het een sereen penthouse van twee verdiepingen met ramen die oplopen tot het dak.

Penthouse met uitzicht op Eiffeltoren

Het gebouw dateert uit 1900 en bevindt zich op korte loopafstand van de Champs-Élysées en de Seine. Ondanks dat het pand al decennia lang meegaat is er een lift aanwezig die je brengt naar het luxe onderkomen met op maat gemaakte meubels, vloerkleden, marmeren vloeren, hoge ruimtes, sfeervolle verlichting en allerlei hoogstaande accessoires – door de beroemde designer Stéphanie Coutas.

Tegen een kamerhoge marmeren plaat lijkt een zwevende trap een kunstwerk en dient als achtergrond voor de zitkamer, die leidt naar de slaapkamers op de bovenste verdieping. De primaire suite is majestueus, zowel qua grootte als qua uitzicht op, nogmaals, de iconische Eiffeltoren. De riante badkamer, uitgevoerd in smaakvolle stenen vloeren en muren, heeft een apart ligbad en een grote douche.

Parijs, Frankrijk

De foyer leidt naar een grote open woon- en eetkamer, met Versailles parket-houten vloeren. Het kookeiland van graniet een natuurlijke ontmoetingsplaats voor amices zijn en een bibliotheek, wijnkelder, sauna en hammam geven het nog een extra vleugje luxe in de Franse hoofdstad.

Alle op maat gemaakt meubels zijn bij de prijs inbegrepen

Bij de aankoop van het penthouse zijn drie parkeerplaatsen zijn inbegrepen en alles wordt bewaak met een “ultramoderne alarm- en geluidssystemen.” Daarbij zijn alle meubels en accessoires van het Franse penthouse verwerkt in de vraagprijs van $ 13 miljoen, omgerekend € 11,6 miljoen. Het stond tot voor kort nog te koop, maar is er onlangs van de lijst van Christie’s International Real Estate gehaald. Gelukkig konden we nog wat beelden verzamelen die we hieronder hebben geplaatst.

Parijs - Eiffeltoren