De meeste Noord-Amerikanen die een Porsche of Volkswagen lieten importeren vanuit het buitenland, moeten wat meer geduld op gaan brengen, want de kans is groot hun bolide ertussen zat. De Duitse voertuigen werden op een Duits vrachtschip vervoerd richting richting Canada, Davisville, maar het schip ging in vlammen op. Het vuur brak uit in het laadruim van het schip, maar de oorzaak is vooralsnog onbekend.

Geen gewonden

Helaas vatte het vrachtschip vlam. Er waren op het moment van het incident 22 bemanningsleden aanwezig, maar gelukkig raakte niemand gewond. Dat is uiteraard het belangrijkste. De Portugese marine heeft laten weten dat alle bemanningsleden aan boord veilig zijn geëvacueerd van het vrachtschip, Felicity Ace.

1100 Porsches en 189 Bentleys

Helaas geldt dat echter niet voor de 4.000 wagens die momenteel hun zeemansgraf te gemoed gaan op de bodem van de Atlantische Oceaan. Het zou onder meer gaan om 1100 Porsches en 189 Bentleys. Felicity Ace vertrok op 10 februari vanuit de haven van Emden, Duitsland, en zou in de vroege morgen van 23 februari moeten arriveren in de haven van Davisville, Rhode Island.

Matt Farah, eigenaar van het YouTube-kanaal The Smoking Tire, zegt in het bericht dat zijn bestelde Porsche aan boord van het schip was. “Ik heb in augustus een Boxster Spyder besteld en ik was erg opgewonden om hem eind deze maand te krijgen, en nu lijkt het erop dat het een kunstmatig rif kan worden.” Balen.

Vrachtschip Felicity ace

“We denken dat een aantal van onze auto’s tot de lading aan boord van het schip behoren. Er zijn op dit moment geen verdere details over het aantal of de specifieke auto’s beschikbaar. We staan ​​in nauw contact met de rederij en zullen te zijner tijd meer informatie delen”, aldus de verklaring van Porsche.

Probleem voor de autoindustrie

De industrie kampt al met ernstige tekorten aan halfgeleiders en andere belangrijke componenten en heeft problemen om aan de marktvraag te voldoen. Het zou nog erger kunnen zijn als er beperkte productiemodellen aan boord zijn die fabrikanten al dan niet kunnen namaken.

Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat alle bemanningsleden veilig thuis zijn gekomen.

Vrachtschip Felicity ace