Het is de afgelopen tijd ijzig stil rondom crypto, en dus ook de moeder der coins Bitcoin. Dat neemt niet weg dat er nog steeds verschillende Bitcoin-miljonairs deze op deze planeet rondhuppelen. En zichzelf ook rijkelijk belonen. Eentje zat te denken aan een jacht en betaalde ‘m rechtstreeks uit z’n crypto-wallet.

(Super)jachten staan ​​op het verlanglijstje van elke miljonair en daar zijn cryptohandelaren geen uitzondering op. Zo blijkt maar weer. Het komt steeds vaker voor, en zal nog veel vaker voor gaan komen, maar in een unieke deal is het Oryx-jacht van scheepswerf Benetti verkocht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SuperYachtsMonaco (@superyachtsmonaco)

Benetti’s Classic Supreme-serie Oryx

Oryx maakt deel uit van Benetti’s Classic Supreme-serie en pronkt met een straal van 8,18 meter en met ramen op volledige hoogte voor een maximaal panoramisch uitzicht over de kustlijn waar het schip ook voor anker ligt. Het schip is uitstekend geschikt voor het ontvangen van gasten met al fresco dineren voor maximaal 12 gasten op het achterdek.

De binnenruimte is verdeeld over de hoofdsalon, heeft een formele eethoek en vijf hutten die zijn ingericht als een mastersuite op het hoofddek. Naast het bovenstaande zijn er nog twee VIP-suites en twee tweepersoonskamers hieronder om maximaal 12 gasten te laten overnachten.

Jacht Oryx

Het zonnedek herbergt een bar, een koelkast, een barbecue en een jacuzzi. Zo kan de kersverse eigenaar z’n laptop openklappen en gaan traden, terwijl hij ook z’n Vitamine D op peil houdt. Wanneer het genoeg is, kan hij plaatsnemen op de hoofdsalon die is uitgerust met een enorme 50-inch HD-televisie en een entertainmentcentrum om filmliefhebbers aan boord.

Crypto en jachten

In slechts zes dagen werd Oryx al verkocht met Bitcoin, wat aantoont dat de jachtwereld helemaal klaar is voor dit betaalmiddel. “De mogelijkheid om cryptocurrency te accepteren stelt SuperYachtsMonaco in staat om nieuwe klanten en verkopen aan te trekken door gebruik te maken van de enorme cryptomarkt.” zei Juan Andrade van SuperYachts Monaco. “BitPay beheert het hele proces en maakt het gemakkelijk om crypto van de klant te ontvangen en hun aanpak aan te passen aan de situatie van elke klant.”

Oryx

Ook Bill Zielke, CMO bij BitPay, had er iets over te zeggen: “SuperYachtsMonaco realiseert zich het potentieel voor crypto om de superjachtindustrie te transformeren, aangezien BitPay een aanzienlijke toename heeft gezien in volumes met betrekking tot de aankoop van luxegoederen. Ons doel bij BitPay is om het accepteren van betalingen wereldwijd sneller, veiliger en goedkoper te maken, aangezien crypto de toekomst van betalingen is.”

Goedkoper uit

Het is de eerste in zijn soort betaling die wordt ondersteund door SuperYachtMonaco na aanmelding bij BitPay, ’s werelds grootste betalingsdienstaanbieder voor Bitcoin en cryptocurrency. Omgerekend in fiatgeld heeft hij er tegen de huidige wisselkoers $ 11,45 miljoen voor over gehad, terwijl er in eerste instantie €  9.900.000 voor werd gevraagd, omgerekend $ 11.295.000.