In februari van vorig jaar introduceerde McLaren de Artura als de “supercar van de volgende generatie”. Het is de opvolger van de 570S en werd net onder de iconische 720S gepositioneerd. De Artura heeft dan ook een gloednieuw chassis met allemaal nieuwe onderdelen.

“We hebben elke druppel van onze expertise in zijn DNA gestopt.”

In Nederland moet de standaardversie van de Artura € 235.500 kosten en nadat het voor de derde keer is vertraagd, hoopt McLaren de supercar te gaan leveren in juli van 2022. Om kopers gedeisd te houden is in de ME Dubai tot en met 31 februari een kleurijk kunstwerk, met als basis de McLaren Artura, te bewonderen.

“De creatieve samenwerking verkent de thema’s ‘Art’ en ‘Future’ die weerspiegeld worden in de naam van de eerste high-performance hybride supercar van het merk.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door McLaren Automotive (@mclarenauto)

Alle kleuren van de regenboog op de McLaren Artura

Over smaak valt niet te twisten, maar wij vinden de Artura een prachtige supercar, terwijl de Britse kunstenares Nat Bowen er helemaal een feestje van maakt. In de kunstwereld staat zij bekend om haar abstracte werken. Het ‘Chromology’-project is een combinatie tussen “psychology, colorcoding, aanpassen, reflecteren en absorberen.”

Onder de gestroomlijnde kap ligt een 3,0-liter V6 die 585 pk en 585 Nm koppel produceert. De elektromotor voegt daar een extra 95 pk en 225 Nm aan om het totaal uit te laten komen op 680 pk 800 Nm koppel. Vanuit stilstand heeft Artura 3 tellen nodig om de 100 km/h te bereiken. Voeg daar nog 5,3 seconden aantoe en de kilometerteller zal 200 km/h aangeven. Hiermee blaast ‘ie de krachtigste incarnatie van de vorige Sport Series, de 620R, met gemak voorbij.

De eerste 30 kilometer kunnen elektrisch worden gereden en dan is het 7,4 kWh-accupakket alweer leeg. De laadtijd is nogal belabberd, maar je moet ook niet al teveel verachten van een accu van slechts 80 kilo, waarmee de sportwagen in totaal 1.498 kilo weegt.