Gemiddeld genomen is een accommodatie in Zandvoort 82,9% duurder in vergelijking met het eerste weekend van september. Dat houdt in dat de gemiddelde prijs voor een nacht nu € 477 bedraagt, terwijl dit voorheen € 261 was. Deze stijging houdt in dat Formule 1-race wereldwijd op de 13e plaats komt in de lijst van verhuurders in steden die het meest profiteren van sportevenementen.

Lucratieve plaatsen voor huisverhuurders

Vastgoedbezitters in de stad Tulsa in de Verenigde Staten profiteren het meest van een sportevenement in de buurt met het jaarlijkse golftoernooi PGA Championship. De prijzen daar stegen de gemiddelde huurprijzen volgens Money.co.uk met maar liefst 597,5 %: van € 193 naar € 1,348. Daarna kom de paardenrace Kentucky Derby waar prijzen van € 300 naar € 1,329 spongen.

Zandvoort

Foto: Money.co.uk

Monaco Grand Prix op nummer 3

Zandvoort is uiteraard niet de duurste plek om te overnachten voor de Formule 1. De hoogst genoteerde Formule 1-race staat op de derde plaats in de wereldwijde ranglijst en komt zoals je ziet aankomen op naam van het pitoreske Monaco, de bakermat van het racen. De Monaco Grand Prix staat op de derde plaats op de wereldranglijst en prijzen stegen daar tijdens het laatste weekend van mei met 310% naar € 1.255 per nacht.

Zandvoort

Verder in de lijst zien we nog diverse andere Formule 1-locaties, zoals de Canadian Grand Prix, de British Grand Prix, de Hungarian Grand Prix, de Belgian Grand Prix. Waneer we nog een stukje naar beneden scrollen komen we uit op plek 13. Die wordt bekleed door de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Naar schatting zorgde het race-evenement vorig jaar al voor € 23,3 miljoen aan extra omzet voor ondernemers in de buurt, maar ook woningverhuurders in de buurt konden meer vragen voor hun verblijven.

Prijsstijging in Zandvoort

De prijzen in Zandvoort stegen met 82,9%. Waar je voorheen een Airbnb of iets dergelijks voor € 216 kon boeken in de Nederlandse badplaats, zul je nu moeten opdraven met € 477. Echter zijn er nog altijd uitzondering. Tijdens de meest recente Grand Prix op Circuit Zandvoort werd er namelijk een villa in Aerdenhout van 500 m² aangeboden voor het raceweekend voor €50.000.