Mercedes-Benz kan de vraag naar de iconische G-Wagen niet meer bijbenen en mede daardoor hebben ze een nieuwe special edition geïntroduceerd die beperkt wordt tot slechts 200 eenheden. De Duitse autofabrikant heeft nog weinig informatie gedeeld over dit nieuwe project, dat de G-Klasse Edition 550 zal heten, maar het beeldmateriaal ziet er veelbelovend uit.

Mercedes-Benz Edition 550

We hebben alleen een Facebook-bericht over de Edition 550 van Mercedes-Benz USA, wat zou kunnen suggereren dat deze exclusief is voor de Amerikaanse markt, maar de tijd zal het leren.

Maar dat zou vreemd zijn, aangezien het bedrijf onlangs alle bestellingen stopzette en liet weten dat de SUV tot 2025 volledig is uitverkocht. In feite had de G-Wagen in 2021 een nieuw wereldwijd verkooprecord gevestigd met 41.174 leveringen, waaruit we kunnen concluderen dat ze geen marketingbureau hoeven aan te stellen om de 200 exemplaren van de Edition 550 aan de man te brengen.

Mercedes-Benz Edition 550

De speciale editie krijgt ook actieve voorstoelen met meerdere contouren met actieve zijwangen en koolstofvezelbekleding om het interieur er sportief uit te laten zien. De handgreep aan de voorpassagierszijde is geëtst met het unieke nummer dat overeenkomt met het specifieke voorbeeld.

Drie nieuwe kleuren

Terugkomend op de G-Klasse Edition 550, zal deze beschikbaar zijn in drie nieuwe kleuren: Jupiter Red, Arabian Grey en Moonlight White. Bovendien zijn de speciale edities uitgerust met een zwarte borstelbeschermer en op maat gemaakte badges. Binnenin de cabine is een tweekleurige lederen bekleding met diamanten stiksels.

Interieur Edition 550

De Edition 550-modellen helaas niet gebaseerd op de 577 pk sterke AMG G 63, maar op het G550-model met een turbo 4,0-liter V-8 die 416 pk levert. Daarmee brengt de SUB je binnen 5,6 seconden naar de 100 km/h.

Wetende dat de standaard G550 de $ 131.750 overstijgt, zal het bedrag van deze special edition stukken hoger uitkomen. Autowebsite Car and Driver schat de richtprijs in op meer dan $ 150.000. Oproepje aan Mercedes-Benz: kom maar op met die prijzen- en informatielijst.