Wij hebben zo’n grote fascinatie voor superjachten, dat we vaak speedboten buiten beschouwing laten. Best zonde, realiseren we ons bij het zien van een razendsnelle en vuurrode 1990 Riva Ferrari 32-speedboot die binnenkort wordt geveild door veilinghuis RM Sotheby’s.

Gelimiteerde 1990 Riva Ferrari 32-speedboot met Rosso Corsa-lakwerk

Wie zijn hele garage al propvol heeft staan met Ferrari’s kan hiermee gaan uitbreiden naar het water. De vaarbare Ferrari werd ontworpen door Riva-voorzitter Gino Gervasoni en Enzo Ferrari, waarvan dit numero 28 is van de slechts 40 geproduceerde eenheden. De Rosso Corsa-lakwerk zorgt ervoor dat dit exemplaar nóg meer opvalt tussen alle andere watervoertuigen, die in het gros witgelakt zijn, in de omgeving.

Ferrari speedboot

De pijlsnelle sloep bevat diverse Ferrari-designelementen, waaronder op Testarossa geïnspireerde zijranden, en is afkomstig uit The Rey Collection. Het is een resultaat van een samenwerking tussen de vooraanstaande botenbouwer van Italië en de legendarische autofabrikant uit Maranello.

“Met zijn expressieve gekantelde koolstofvezelspoiler en krachtige motoren, net zo bedreven is op het open water als een Ferrari op de openbare weg”, aldus de beschrijving van het veilinghuis.

Krachtbron van de Italiaanse hengst op het water

De speedboot dobbert momenteel in het zonnige Fort Lauderdale, Zuid-Florida, en wordt aangedreven door dubbele BPM Vulcano 400 V-8 motoren met 390 pk, waarbij beide motoren onafhankelijk van elkaar door de kapitein kunnen worden bestuurd. Hiermee scheurt het apparaat over het water met een topsnelheid van 54 knopen, ofwel 100 km/h.

De 9,8 meter biedt slaapplaats voor twee, inclusief ruimte over opslag op het benedendek. In 2015 is er een Motor-out-service voltooid waarbij meer dan $ 100.000, circa € 90.500, is geïnvesteerd in renovatie en sortering.

RM Sotheby’s schat de opbrengst van de speedboot tussen € 90.000 – € 135.000, maar als belangstellende moet je rekening houden met een koperspremie van 15%. Op 25 maart 2022 kan het bieden beginnen.