Arjen Lubach en zijn team hadden met het programma Zondag met Lubach een ijzersterk programma te pakken waar kijkcijfers halen geen enkel probleem was. Na zelfs een aantal keren viraal te gaan over de hele wereld, werd de stekker er recentelijk helaas uitgehaald, maar Lubach is weer terug met een nieuwe show ‘De Avondshow’. Bijna hetzelfde concept, alleen dan iets korter én dagelijks.

Arjen Lubach is terug op buis

10 maanden geleden kwam de laatste aflevering online, maar Lubach weer terug met zijn nieuwe programma nadat hij een tijdje ziek is geweest. Volgens de NPO is het moeilijk om de jongeren nog voor de tv te krijgen, maar Arjen Lubach zijn programma’s zijn dusdanig actueel en boeiend dat het publiek van alle leeftijden aantrekt – wat hem zo bijzonder maakt.

Met Zondag met Lubach toch hij een publiek van jong en oud aan en worden de video’s ook op YouTube-kanaal met ruim 722.000 abonnees geplaatst, waar de gemiddelde video zo’n 400.000 weergaven heeft..

Wat deed Lubach voor zijn televisiecarrière en wat verdient hij bij de VPRO?

Voordat we hem zouden kennen van de man Zondag met Lubach begon het allemaal voor hem als taxichauffeur, nadat hij afstudeerde van de Rijksuniversiteit Groningen, en vervolgens was hij enige tijd havenmeester. Daarna besloot hij weer door te studeren en na een roman te schrijven en diverse radio optredens begon aan Zondag met Lubach te werken, waarvan de eerste aflevering op 9 november 2014 werd uitgezonden.

Al deze bezigheden leveren uiteraard het een en ander aan geld op. In 2018 liet hij duidelijk zijn mening weten over het salarisplafond voor NPO-presentatoren. Hij was het hier duidelijk niet mee eens en daardoor kunnen we ook aannemen dat Lubach duidelijk in de hoogste klasse zit.

De hoogste klas van de NPO zou naar verluidt € 181.000 per jaar verdienen. Lang niet onaardig, maar gezien de kijkcijfers die de 42-jarige Groninger haalt is toch aan de magere kant – zeker in vergelijking met anderen. Toch zullen er ongetwijfeld extra bonussen uitgekeerd zijn en wie weet is er voor komend seizoen weer een nieuwe deal afgestemd, maar dat ligt natuurlijk niet zomaar op straat. Uiteindelijk zouden dit salaris en deze bonussen uit moeten komen rond de € 300.000 per jaar.