Het Amerikaanse Tommy Hilfiger is opgericht in 1985 en heeft zich in korte tijd gevestigd als een iconisch kledingmerk – zeker onder kakkers. Het merk werd al gauw dusdanig groot dat het in 2006 in een megadeal van € 1,6 miljard werd verkocht aan Apax Partners, die het tot 2010 vasthielden om het vervolgens voor € 3 miljard te verkopen aan Phillips-Van Heusen Corporation, een van de grootste kledingbedrijven ter wereld.

Jacht van Tommy Hilfiger

Degene die daar het meeste profijt van heeft gehad is uiteraard de gelijknamige oprichter. Hij heeft zich niet alleen enorm uitgebreid in de modewereld, maar ook op zee.

De 70-jarige ontwerper heeft namelijk een superjacht van $ 45 miljoen ter beschikking. Wij Nederlanders staan erom bekend dat we best aardige jachten kunnen bouwen en dat weet Hilfiger als geen ander.

Gebouwd door Nederlands scheepswerf

Het 62 meter lange FLAG-jacht van Tommy Hilfiger is dan ook door de bekroonde Nederlandse scheepswerf Feadship in 2000 gebouwd en bestaat uit drie verdiepingen.

De onderste verdieping van het jacht bestaat een luxe loungeruimte verbonden met een eetruimte die ruimte biedt voor tien gasten. Aan de voorkant van het onderste dek is ruimte vrijgemaakt voor de tenders, waaronder de jetski’s en een reddingsboot.

Het tweede dek is volledig ingericht voor de nachtrust. In totaal beschikt het jacht over zes gastenkamers die uiteraard allen zijn uitgerust met luxe. Zo beschikt elke ruimte over een kingsize bed, een grote kledingkast en ten slotte nog een eigen badkamer met stoomdouche, toilet en bad.

Van het bovenste dek is een perfecte plek om tot rust te komen gemaakt met een zwembad, ligbedjes en natuurlijk het beste uitzicht vanuit het jacht.

Charteren voor € 378,000 per week

Bij de ligbedjes is ook nog een grote bar gebouwd waar je onder het genot van een koud drankje heerlijk kan genieten van het luxe leventje. Wie het ervoor over heeft, kan voor € 378.000 één week op het jacht spenderen.

“FLAG is het ideale charterschip voor meerdere generaties met een flexibele indeling met zeven hutten. Met zes van de hutten op het benedendek en de kapitein op het hoofddek, kunnen familie en vrienden voldoende ruimte vinden voor privacy en ontspanning. Er zijn veel sociale ruimtes aan boord, met een ruim zonnedek inclusief groot zwembad.”