Het woningtekort rijst de pan uit en met name starters komen moeilijk tot niet aan een woning. Dat heeft er deels mee te maken met het feit dat er hordes met mensen naar de randstad trekken, terwijl in andere delen van het land nog wel ouderwetse prijzen worden gehanteerd.

Addertje onder het gras

Terwijl vierkantemeterprijzen van boven de € 10.000 niet ongehoord zijn, ben je op Verlengde Hoofdstraat 6 slecht € 625 per m² kwijt. Zit er dan een addertje onder het gras? Nou, het is maar net hoe je het bekijkt. Het heeft voornamelijk te maken met de locatie, op loopafstand van de Duitse grens. Het is namelijk gelegen in de provincie Groningen, die al langer wordt geteisterd door aardbevingen.

Een andere reden zouden we niet kunnen bedenken, want de prijs- kwaliteitverhouding lijkt top. Waar vind je tegenwoordig nou een villa met 7 kamers voor iets meer dan een 1,2 ton?

Daarbij zien we meerdere fijne voorzieningen. Zo is er een vrijstaande houten garage van ongeveer 35 vierkante meter aanwezig, maar ook dingen als een woonkamer van 32 vierkante meter, een keuken (die nog niet compleet is), een inloopdouche en ruime slaapkamers van respectievelijk 13,5 m² en 22,5 m².

Villa met 7 kamers

Het huis onder een mansarde dak bedekt met pannen ligt verder in een rustige woonomgeving, nabij het dorpscentrum en vis- en vaarwater. Door achterstallig onderhoud moet er nog het een en ander gedaan worden om de “kluswoning” aan te passen naar de huidige eisen. De tuin, de wc, badkamer kunnen (lees: moeten) een upgrade ondergaan en het dak heeft z’n beste dagen ook wel gehad.

Maar alsnog kunnen we het aanprijzen als een koopje, zelfs waneer je hetzelfde bedrag als de vraagprijs moet investeren, ben je nog voordelig uit.  Het pand staat momenteel nog op Funda en wordt voor € 125.000 aangeboden door de makelarij Bruins Verheek makelaars. Zie hieronder een aantal foto’s van de woning of bekijk alle 29 foto’s op Funda.