In het Californische Beverly Hills staan enkel en alleen huizen waar de rijkste van de rijkste mensen wonen. Waaronder met name acteurs, artiesten en bekende atleten die zwemmen in het geld. Precies de doelgroep van ‘The Butterfly House’. Het opvallende pand bevindt zich in de  Trousdale Estates-buurt en biedt een weelderig uitzicht over The City of Angels.

The Butterfly House met uitzicht over heel Los Angeles

De woning is in 1980 gebouwd en biedt een van de beste uitzichten over de skyline van Los Angeles. De prijs van tientallen miljoenen liegt er dan ook niet om. De villa beschikt over een abnormale 929 vierkante meter aan woonruimte. Voor een residentie in Los Angeles is het bijna onmogelijk om dit te verkrijgen en springt qua originaliteit, zo te zien aan de foto, boven de andere huizen in de straat uit.

xButterfly Villa

De villa heeft de naam Butterfly House gekregen en is niet voor niets geïnspireerd op de vleugels van vlinderIs. Dat in combinatie met de eigenzinnige architectuur van verschillende kunstenaars, maar met name Leonardo da Vinci.

Bijzondere architectuur

Het eindresultaat is een golvend ontwerp met een dak boven en kamerhoge glazen wanden. De vorige eigenaar van deze prachtige woning was de wijlen Iraanse zaken Sion Shooshani. Hij stierf in 2020 op 96-jarige leeftijd en er is helaas nooit achterhaald wat de beste man voor dit prachtig staaltje architectuur heeft betaald.

Butterfly Villa

De woning beschikt verder nog over en mediakamer, speelkamer, een grote fitnessruimte met een spa die de beschikking heeft over een hottub en een sauna. Verder over meerdere eetruimtes waaronder het terras met uitzicht op LA toch wel de show steelt. Ten slotte mogen we de wijnkelder, gastenverblijf en de bizar ruimtelijke woonkamer niet vergeten.

Concept in Beverly Hills

Al met al zou je het met $ 45 miljoen, omgerekend € 40,7 miljoen, kunnen redden om deze unieke woning aan te schaffen. Het is op de vastgoedmarkt gezet door Revel Real Estate en de beelden die je hier ziet is nog een concept. Zoals je kunt zien aan de foto’s op de website van de makelaar heeft het vooralsnog meer weg van een luxe betonnen bunker.

Butterfly Villa