Maak kennis met deze off-road camper vanuit Oostenrijk die is gebaseerd op een Mercedes-Benz Atego 1023 A S-cabine. De camper heet Project-Rhino, vanwege de gelijkenissen met de neushoorn. Deze safariwagen is een beest als het gaat om off-road en ziet er niet alleen super bruut uit, maar de bak achterop van 4,3 bij 2,2 meter is ook nog eens uiterst functioneel.

Safariwagen

Van deze ruimte is goed gebruikt gemaakt. Er is namelijk een heus mini-appartementje in het voertuig gebouwd. Krug Expedition kwam met het geniale idee om dit te realiseren. Het lijkt net alsof de truck uit een Jurassic Park-film komt. Luxe vonden ze ook een belangrijk aspect en ondanks dat het een soort safariwagen is, vinden ze het toch belangrijk dat passagiers in fijne omstandigheden nachtrust kunnen vinden.

Interieur van de cabine

In de cabine is ruimte gemaakt voor een riant tweepersoonsbed en een tafel waar je rustig een ontbijtje verorberen. Verder hebben ze er nog een badkamer met wc en wastafel in weten te werken en zelfs nog een kledingkast. Het unieke aan de eettafel is dat deze ook nog is om te toveren naar een eenpersoonsbed.

Mercedes safariwagen2

Om het nog comfortabeler in de cabine te maken, is er ook nog een airco-systeem geïnstalleerd, een internet router, satelliet-televisie en je kan ook nog je kleren wassen dankzij de wasmachine en droger.

Performance

Natuurlijk is het ook wel belangrijk om te weten wat de truck qua performance neer kan zetten. Off-road is ‘ie al een beest, maar op de normale wegen is het ook zeker niet verkeerd. De RV wordt namelijk aangedreven door een 5,1-liter viercilinder turbodiesel die 231 pk en een koppel van 900 Nm.

Bekijk hieronder de video waar een kleine tour wordt gegeven.

Mercedes safariwagen2 Mercedes safariwagen2