Wie de Vondelbuurt wil rekenen tot zijn thuisfront, moet bereidt zijn om minstens € 1 miljoen te betalen, met enkele uitzonderingen daargelaten. Want dat is ongeveer het starttarief, terwijl er ook een “zeer smaakvol gerenoveerd huis” te koop staat op Funda voor het viervoudige.

Peperduur miljoenenpand in de Vondelstraat is waanzinnig ingericht 

Het Amsterdamse pand in de Vondelstraat telt drie verdiepingen en beslaat zo’n 161 m² aan eigen grond, met onder meer een, voor Amsterdamse begrippen, ruime tuin van 49 m² en een dakterras van 12 m². Het woonoppervlakte is 370 m² aan speelse indelingen, industriële onderdelen, felle kleuren en hoge plafonds.

Vondelstraat

De keuken heeft een marmeren blad, de vijf slaapkamers hebben allen een eigen karakter en de vier badkamers zijn modern en luxe. De living is ruim en hoog met ernaast een sfeervol kantoortje en een openslaande stalen deur die leidt naar de tuin.

Aan de voorzijde is een souterrain aanwezig die is vormgegeven met een ruime slaapkamer met een en-suite badkamer met vrijstaand ligbad en inloopdouche. Uiterst geschikt als gastenverblijf of om een au pair kwijt te kunnen.

Te koop op Funda

In 2014, een jaar nadat de huidige eigenaar het kocht, is het pand onderworpen aan een grootschalige renovatie ‘met veel oog voor detail uitgevoerd’ en is er een nieuwe fundering aangelegd. Geen overbodige luxe voor een huis dat dateert uit 1880.

Vondelstraat

Quote weet te melden dat het wordt verkocht door Tim van Veggel, zoon van Quote 500-lid Hans van Veggel, wiens persoonlijke vermogen door het zakenblad wordt geschat op € 385 miljoen. Tim heeft samen met zijn broer dagelijkse leiding over het vastgoedimperium .

Wie gasten wil imponeren met deze schitterende interieur keuzes, moet logischerwijs diep in de buidel tasten. Terwijl Tim van Veggel het ‘fraaie pand’ in 2014 op de kop tikte voor € 1,3 miljoen, wordt er nu € 4.000.000 voor gevraagd. Zie de advertentie door Engel & Völkers hier op Funda.